“Miracle Boy”

Odlazak sportske legende, ubio se Dave Mirra

Dave Mirra
05.02.2016.
u 12:50

Dave Mirra, 41-godišnji američki biciklist, počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem u četvrtak u Greenvilleu u Sjevernoj Karolini.

Prema policijskom izvješću, poznati ljubitelj BMX-a i ekstremnih sportova pronađen je u svom kamionetu. Imao je suprugu i dvije kćerke.

Pored 24 medalje koje je osvojio tijekom karijere na X-Gamesu, od 1995. do 2008. godine, Mirra je uz Mata Hoffmana važio kao jedan od najvećih predstavnika biciklističkih ekstremnih sportova, piše The Guardian.

Nadimak “Miracle Boy” ili “Čudnovati dečko” dobio je zahvaljujući nevjerojatnim vratolomijama kao što je dupli backflip koji je prezentirao na X-Gamesu 2000. godine. Osam godina poslije okušao se u rellyju osvojivši 10 medalja u toj disciplini.

Nakon što je okončao karijeru 2013. godine izjavio je kako sportaši umiru dva puta te da je nakon napuštanja ekstremnog biciklizma nestao dio njegove osobnosti. 

Mirra je također dvije godine bio voditelj emisije “Real World/Road Rules Challenge” na MTV-ju, a izdao je i nekoliko video igara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije