odbojka

Odbojkašice BiH prve na kvalifikacijama u Litvi s tri pobjede

25.05.2016.
u 07:00

Neka se i to dogodilo, kazali bi nepopravljivi optimisti nakon uspjeha ženske odbojkaške reprezentacije BiH u litavskom Alytusu na kvalifikacijskom turniru prve runde gdje je osvojila prvo mjesto s tri pobjede. BiH se tako kvalificirala u drugi krug u kojem će joj suparnice biti Belgija, Francuska i Španjolska. Na jesen će se igrati dva turnira, a domaćini će biti Francuska i Belgija. U svakom slučaju, uspjeh bh. odbojkašica vrijedan pozornosti.

Izgleda kako je angažman srbijanskog trenera Gorana Nešića, svojedobno i izbornika reprezentacije te zemlje, odmah na početku dao rezultate. BiH je startala glatkom pobjedom protiv Norveške 3:0 (25:19, 25:13, 25:11), a u drugoj utakmici prvog kola, Crna Gora - Litva 3:1. U drugom kolu važna pobjeda naše reprezentacije - BiH - Crna Gora 3:2 (25:23, 25:27, 13:25, 25:22 i 15:9), dok je u drugoj utakmici Norveška svladala domaćina Litvu 3:2.

Teže od očekivanja BiH je u trećem kolu protiv domaćina Litve stigla do pobjede. Domaće su povele dobivši prvi 22:25, a zatim i drugi set 21:25, međutim, uslijedio je veliki preokret 25:8(!) u trećem, pa 25:18 u četvrtom i na koncu 15:8 u petom setu. Najbolja igračica utakmice bila je Edina Begić koja je proglašena najboljim smečerom, serverom i primačem. Inače, na utakmicama protiv Crne Gore i Litve bh. vrsta je demonstrirala i tjelesnu premoć, što je i dalo rezultat. U drugoj utakmici trećeg kola Crna Gora - Norveška rezultat je bio 3:0. Konačni poredak: BiH 7, Crna Gora 7, Norveška 2, Litva 2 boda. Dakle, BiH je s tri pobjede prva pa će kvalifikacije nastaviti u skupini B. U drugu rundu ide i drugoplasirana Crna Gora koja će složen kvalifikacijski hod nastaviti u skupini E u kojoj su Bugarska, Rumunjska i Švicarska. Pobjednici 6 skupina izborit će plasman na EP, dok će šest drugoplasiranih ekipa nastaviti razigravati za tri mjesta u trećoj rundi. Inače, da su zapuhali neki novi vjetrovi u bh. vrsti, svjedoči i činjenica da se prvi put spominje i mogućnost plasmana na Europsko prvenstvo. Za BiH su u Litvi nastupale: Amina Husić (kapetanica), Dijana Vasić, Verica Simić, Arijana Okuka, Ajla Paradžik, Ajla Sinanović (Bimal Jedinstvo - Brčko), Anđelka Radišković (Kula - Gradačac), Milica Ivković (BL Voley - Banja Luka), zatim Sanja Vojinović (SAD), Edina Begić (Italija), Sanja Kojić-Đurić (Grčka), Ivana Gardović (Mađarska). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije