Ragbi

Od iduće jeseni ragbijaši Viteza nastupat će u Regionalnoj ligi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
30.04.2016.
u 09:00

U organizaciji vrijednih djelatnika Ragbi kluba Vitez, na čelu s predsjednikom Željkom Ljubanićem, u okviru obilježavanja Dana općine, u Vitezu su gostovali ragbijaši iz Srbije. Priređeno je sportsko druženje s kojeg su svi ponijeli lijepe dojmove.

Gosti pokazali kvalitetu

Prošle godine, također u ovom povodu, u Vitezu je gostovala juniorska reprezentacija Srbije, a protivnici su im bili reprezentativni vršnjaci iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj put u Vitez je doputovala juniorska reprezentacija Beograda, a utakmica s vršnjacima Ragbi kluba Vitez odigrana je u četvrtak poslijepodne na sportskom kompleksu u viteškoj mjesnoj zajednici Šantići. Bolji i spremniji gosti, unatoč velikom zalaganju i snažnom otporu, pobijedili su svoje domaće protivnike rezultatom 38:12.

S reprezentacijom iz Beograda u Vitez je doputovao i član Ragbi saveza Beograda, međunarodni ragbi sudac Radovan Novaković, koji nam je kazao kako će u Beogradu u razdoblju od 30. lipnja do 4. srpnja gostovati Ragbi klub Vitez.

Riječ je, naime, o jakom Međunarodnom ragbi turniru na kojemu će, uz juniorsku reprezentaciju Beograda, nastupiti i po jedna momčad iz Libanona, Češke, Ragbi klub Vitez, te reprezentacija Engleske koju će činiti mladi igrači dobi do 17 godina.

- Veliko je to priznanje našem klubu koji radi i djeluje u vrlo teškim, sirotinjskim uvjetima, bez terena, bez bilo kakvih klupskih prostorija, s (pre)skromnim materijalnim uvjetima, a ipak postiže vrhunske rezultate i dostojno predstavlja svoj klub Vitez te sudjelovanjem naših igrača u reprezentativnim vrstama i Bosnu i Hercegovinu, kazao nam je predsjednik Ragbi kluba Vitez Željko Ljubanić, najavivši skorašnje sudjelovanje ovoga kluba u Regionalnoj ligi koja će startati od drugog vikenda rujna ove godine.

Šest sudionika

- U ligi će se natjecati šest klubova: Dorčol, Partizan i Crvena zvezda (iz Beograda), Vitez i Bijeli Zečevi (Banja Luka) i jedna momčad iz Mađarske (iz Budimpešte). Igrat će se po liga sustavu, svatko sa svakim, jednokružno, kazao je Radovan Novaković, izražavajući nadu kako će se s vremenom u ovo natjecanje uključiti još neki drugi klubovi i kako će ova liga dati i dodatnu dimenziju razvoju u Europi sve popularnijeg ragbija 13.

- Konkurencija u Regionalnoj ligi bit će iznimno jaka jer je riječ o klubovima s bogatom tradicijom, s neusporedivo boljim uvjetima od ovih koje mi imamo na raspolaganju. Ali, borit ćemo se i valjda konačno zaslužiti i više pozornosti i potpore, kazao nam je na koncu našeg razgovora Željko Ljubanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije