porazna statistika

Od 481 zaposlenih u policiji u Zvorniku zaposlena samo dva Hrvata

CJS Zvornik
22.01.2017.
u 13:12

U Centru javne sigurnosti Zvornik ima 481 zaposleni, od kojih je najviše Srba - 431, dok je Bošnjaka 38 te dva Hrvata i dva radnika koja su se izjasnila kao ostali.

Pitanje o nacionalnoj strukturi u Centru javne sigurnosti Zvornik zatražio je nedavno od ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača zastupnik Koalicije „Domovina“ u Narodnoj skupštini RS-a Nedim Čivić (SDA).

U odgovoru je navedeno da u Centru javne sigurnosti Zvornik ima 481 zaposleni, od kojih je najviše Srba - 431, dok je Bošnjaka 38 te dva Hrvata i dva radnika koja su se izjasnila kao ostali, javlja Fena. 

Resorni entitetski ministar je kazao da u ukupnom rukovodećem kadru na četiri radna mjesta su raspoređeni Bošnjaci - zapovjednik, zamjenik zapovjednika, pomoćnik zapovjednika i šef smjene.

- Unutarnja organizacija i sistematizacija radnih mjesta u CJS Zvornik nije završena i u narednom razdoblju će određeni broj pripadnika MUP-a Republike Srpske bošnjačke nacionalnosti biti raspoređen na rukovodeće pozicije u Centru u skladu sa stručnom spremom, činom i radnim iskustvom – obećao je Lukač na Čivićevo pitanje zašto na rukovodećim pozicijama unutar ovog centra nema Bošnjaka i Hrvata.

Policijska stanica je 8. kolovoza prošle godine formirana kao Centar javne sigurnosti Zvornik, nakon što je dosadašnja općina dobila status grada.

Podaci entitetskog Zavoda za statistiku pokazuju da nakon Prijedora, Bošnjaka u RS-u ima najviše u Zvorniku i to 16.775.

Međutim, po podacima Agencije za statistiku BiH, u Zvorniku je popisano 19.855 Bošnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?