od 8. do 15. svibnja na području BiH

Obilježavanje Svjetskog dana Crvenog križa pod sloganom 'Svuda za sve'

svjetski dan
06.05.2016.
u 12:13

Glavni tajnik Društva Crvenog krsta BiH Branko Leko najavio je da će se 13. svibnja sastati s ministricom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac vezano za povrat imovine koja je u vlasništvu ove organizacije, a koja se nalazi na teritoriji Republike Hrvatske.

Istakao je da se radi o kompleksu Dječje selo u Lozici kod Dubrovnika čija je vrijednost još prije deset godina iznosila oko 1,5 milijuna KM. Kako kaže, već nekoliko puta su pokušali vratiti ovu imovinu, ali im je rečeno da ovaj problem moraju delegirati vlade BiH i Republike Hrvatske.

Leko je na pres-konferenciji također predstavio planirane aktivnosti u okviru obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa koje će pod sloganom "Svuda za sve" biti održano od 8. do 15. svibnja na području BiH.

- Pokret Crvenog križa prisutan je svuda, pružajući pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva. Uz neutralnost i nepristranost nudimo nadu za sve - poručio je Leko.

Tajnik Crvenog krsta Federacije BiH Namik Hodžić kazao je da će volonteri ove organizacije provesti informativnio-promotivne, edukativne,  socijalne i zdravstvene aktivnosti da bi ukazali da je ova organizacija dostupna građanima u svakom trenutku, ali i u vrijeme velikih kriza.

Između ostalog, najavio je da će u okviru obilježavanja Svjetskog dana štampati markice i plakate te na taj način prikupljati dobrovoljne priloge, uručiti humanitarnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, upriličiti izložbu o temi "Volonterizam - svuda za sve" te održati takmičenje iz pružanja prve pomoći.

Generalni tajnik Crvenog krsta RS-a također je istakao da će posjetiti bolnice i javne kuhinje, te njihovim korisnicima uručiti prigodne poklone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?