Nakon napada

Obama: Klimatska konferencija u Parizu je "čin prkosa"

Barack Obama
30.11.2015.
u 18:50

Američki predsjednik Barack Obama nazvao je pariške klimatske pregovore "činom prkosa" svjetske zajednice nakon napada Islamske države u Parizu prije dva tjedna. 

Obama je kazao da su svjetski čelnici koji su se okupili u Parizu na dvotjednoj klimatskoj konferenciji došli u francusku prijestolnicu kako bi pokazali odlučnost. On je pohvalio Parižane zbog inzistiranja da se konferencija održi usprkos napadima.

Obama je kazao kako to pokazuje da ništa neće odvratiti svijet od gradnje budućnosti za svoju djecu. Dodao je kako odbacuje one koji žele uništiti svijet i nakon toga daju sve od sebe kako bi ga spasili.

Obama je također predstavio sumornu sliku bez agresivne akcije na smanjenju emisije stakleničkih plinova - opisao je zemlje pod vodom, napuštene gradove i polja bez usjeva. Također je to povezao s izbjegličkom krizom, rekavši da će posljedice po klimu navesti očajne ljude da potraže utočište van svojih matičnih zemalja, prenosi AP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije