Košarka

Nurkić bi igrao za repku, ali su ga povrijedili ljudi iz KS BiH

nurkic02_nnn_bih_28112015
29.11.2015.
u 07:00

Nurkića je posebice pogodilo pismo koje je generalni tajnik KS BiH Harun Mahmutović uputio UO-u iznoseći svoje viđenje slučaja Nurkić

Prošlo je više od godinu dana od kada je mladi bh. košarkaš Jusuf Nurkić zbog ozljede napustio pripreme reprezentacije i otišao u Zagreb kako bi se zbog problema s ozljedom koljena javio svom liječniku u matični klub Cedevita. Nakon toga nastaju problemi za mladog igrača koji je ubrzo nakon toga otišao u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Neispunjeni ciljevi

Bez njega reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se proslavila na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Davno željeni cilj, plasman u drugi krug EP-a, nije ostvaren, a ciljevi koje je postavila bh. reprezentacija na čelu s izbornikom Duškom Ivanovićem nisu ostvareni.

Famozno pismo

U Košarkaškom savezu BiH dobrim dijelom razloge neuspjeha prebacili su i na mladog košarkaša koji se ovih dana zbog toga oglasio famoznim pismom. Ne može se reći da se bh. javnost podijelila oko toga, već bi se prije reklo kako je više naklonjena mladom košarkašu. Mladi košarkaš reagirao je jer ga je posebice pogodilo pismo koje je generalni tajnik KS BiH Harun Mahmutović uputio Upravnom odboru iznoseći svoje viđenje slučaja Nurkić, čime se oštrica napada usmjerila prema mladom košarkašu.

Jusuf Nurkić došao je u posjed tog pisma koje ga je u najmanju ruku šokiralo jer se njemu i njegovoj ozljedi nije vjerovalo. Čak se tvrdilo kako on ima neke svoje liječnike, a da liječnici koji su vezani uz reprezentaciju BiH ili ne znaju ili im jednostavno ne vjeruje. Upitno je hoće li se ikada i riješiti sukob koji je nastao prije više od godinu dana.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH, inače predsjednik Vlade Sarajevske županije, Dino Konaković u tom sukobu stao je na stranu generalnog tajnika, a sam najavljuje povlačenje s mjesta predsjednika, istječe mu mandat, a i s mjesta člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. O svemu tome odlučivat će se danas na sjednici Predsjedništva Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije