Zrinjski

Novi sustav bolje izgledao u napadu

BiH,04.03.17. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,  Prvenstvena utakmica HŠK ZRINJSKI-FK KRUPA Photo:Stojan Lasic
06.03.2017.
u 08:00

Nakon pobjede protiv Krupe (3:1), mogli su u taboru Zrinjskog biti zadovoljni rezultatom i s osvojena tri boda. Možda to i nije tako s prikazanom igrom plemića, ali nogometaši Zrinjskog pokazali su kvalitetu i karakter i nakon što su imali razdoblje igre u kojemu su ih “nosale vile”.

Kaznili pogreške

- Zrinjskom čestitam na zasluženoj pobjedi. Mi smo obećali jednu dobru utakmicu i mislim kako smo je ponudili. Tražili smo igru i mislim da smo je pronašli, a nadam se kako će nam ta igra donijeti bodove na budućim utakmicama. Žalim za propuštenim prilikama na početku drugog dijela, ali to je nogomet. Igrali smo protiv iskusne momčadi koja je prvu našu pogrešku maksimalno iskoristila i upravo je to taj neki jezičak na vagi u korist Zrinjskog, koji ima kvalitetu takve stvari okrenuti u svoju korist. Mi našu sreću tražimo na idućim utakmicama i nadamo se kako ćemo je pronaći. Nadamo se kako ćemo izboriti ostanak plasmanom u Ligu za prvaka te u budućnosti igrati još ovakvih utakmica protiv kvalitetnih protivnika.

Nakon susreta strateg plemića Ivica Barbarić je bio suzdržan. Realno je analizirao utakmicu kazavši kako je sraz s Krupom otprilike donio utakmicu kakvu je struka plemića očekivala.

- Što se tiče utakmice, očekivali smo jednu ovakvu. Krupa je jedna mlada i kvalitetna momčad, dobro rade, to su zapravo i pokazali. Mogu biti zadovoljan kako smo dominirali u prvom dijelu do tog trenutka kada smo primili pogodak. Nisam vidio ni kako je to izgledalo. Nakon tog trenutka došlo je do naše nervoze i nesigurnosti kada je Krupa to mogla iskoristiti, ali nije uspjela. Mi smo napravili neke promjene, zabili smo taj pogodak, dobili smo tu utakmicu i to je za nas najvažnije u ovom trenutku - kazao je Barbarić.

Tri braniča u zadnjoj liniji

Zrinjski je protiv Krupe prvi put zaigrao s tri nogometaša u zadnjoj liniji. Graovac je bio zadnji igrač obrane, Jakovljević i Katanec stoperi. Zrinjski je igrao tako otvoreno da su u nekim trenucima utakmice stoperi bili toliko visoko pred protivničkim golom da su izgledali kao bočni igrači. Ovaj sustav je vrlo dobro funkcionirao sve do trenutka kada je Zrinjski naivno primio pogodak. Lakše je lopta dolazila do Peke na desnoj strani napada koji je pravio puno problema protivnicima. Još više problema na lijevom boku pravili su Stojkić i Jović (kasnije i Todorović). Njih dvojica su napadački bila inspirirana. Spomenutom dvojcu dobro se dodavao i Katanec koji je sudjelovao u akciji kod prvog gola. Jedino je problem na desnoj strani napada bio taj što Jakovljević kao prirodni stoper nije u stanju kao bočni igrač tako dobro sudjelovati u napadu kao, recimo, Katanec. Ipak, u fazi obrane ova postava plemića nije previše dobro izgledala. Bilo je tu dosta “propuha”. Ipak, s ovakvom je igrom Zrinjski napadački bio puno opasniji nego u utakmici kolo prije protiv Čelika. Trener Barbarić je bio zadovoljan, iako će novi sustav trebati još puno uigravanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije