potpora EU

Nikolić: Ako sve bude kako želi Kosovo, znak je da nas EU ne želi

nikolić,jahjaga (1)
Reuters/PIXSELL
26.03.2013.
u 09:53

Predsjednik Srbije objasnio je koje su "crvene linije" koje Srbija ne smije prijeći: nikada neće priznati neovisnost Kosova i neće dopustiti u dugom razdoblju dolazak "neke oružane sile na teritorij srpske zajednice na Kosovu".

Gostujući na TV B92, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio kako Srbija ne može birati između Europe i Kosova, ali neka rješenja za Kosovo mogu ozbiljno ugroziti nastavak eurointegracije.

– Ako se stvari budu događale kao do sada, da Albanci iznesu svoj Ustav i zakone i kažu: "Ako se uklapate u ovo, dogovorili smo se" i ako za to imaju potporu EU, onda je to znak da nas tamo u EU nitko ne očekuje – rekao je Nikolić dodajući da će novi rok za početak pregovora za ulazak Srbije u EU biti u igri tek za godinu dana ako ne uspije osmi krug dijaloga Beograda i Prištine u Bruxellesu zakazan za 2. travnja, "a to Albanci koriste za dodatne pritiske".

Nikolić drži kako "nije kraj svijeta ako ne dođe do dogovora, ali Vlada bi bila na velikim iskušenjima". U slučaju neuspjeha pregovora oko datuma, Nikolić kao mogućnost vidi prijevremene izbore, a "moguće je da će građani birati novog predsjednika". Objasnio je koje su "crvene linije" koje Srbija ne smije prijeći: nikada neće priznati neovisnost Kosova i neće dopustiti u dugom razdoblju dolazak "neke oružane sile na teritorij srpske zajednice na Kosovu".

>>Tomislav Nikolić odlučan: Nećemo u EU po svaku cijenu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije