Čović primio Schrőttera

Nedvojbena potpora EUFOR-a Bosni i Hercegovini na putu približavanja EU

EUFOR
04.05.2016.
u 20:12

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primio novog zapovjednika EUFOR-a, general-bojnika Friedricha Schrőttera. U svom prvom posjetu general-bojnik Friedrich Schrőtter izrazio je nedvojbenu potporu EUFOR-a Bosni i Hercegovini na putu približavanja EU.

Naglasio je da će EUFOR nastaviti proces potpore Oružanim snagama BiH u dostizanju jasnih i zacrtanih ciljeva, te ispunjenju svoje misije kroz daljnju pomoć u izgradnji kapaciteta i osposobljavanja Oružanih snaga BiH. Također je dodao kako će Bosna i Hercegovina uvijek imati potporu EUFOR-a za sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnim misijama diljem svijeta.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović izrazio je privrženost partnerstvu s EUFOR-om u ispunjenju ciljeva njihove misije u Bosni i Hercegovini, te mogućnost da na tim temeljima napravimo iskorak ka aktiviranju MAP-a i članstvu u NATO savez.

Na kraju susreta, dr. Čović je još jednom potvrdio da je otvoren za svu daljnju komunikaciju i pomoć koja bude potrebna EUFOR-u za uspješno ostvarivanje svih zajedničkih ciljeva, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?