Vučić

Ne mislim da će se RS predomisliti o referendumu

Vučić
01.09.2016.
u 18:53

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu je razgovarao sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, a nakon sastanka je još jednom naglašeno kako Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali da ne želi utjecati na to hoće li Republika Srpska održati referendum, prenosi Klix.ba

"Srbija se nije pitala niti se miješala u pitanje održavanja referenduma u RS-u. Niko se ne ljuti ni na koga. Poštujem i jednako cijenim Milorada Dodika i Mladena Ivanića. Mi ćemo i dalje biti uz RS i svako ko misli da može da gazi taj entitet neka zna da je tu Srbija", poručio je Vučić.

Naglasio je da ne misli da će predstavnici RS-a odgoditi zakazani referendum, objašnjavajući da Srbija nije podržala referendum, ali niti se usprotivila njegovom održavanju.

Čović je kazao kako uopće nije iznenađen odlukama o referendumu, pa ni stavom Srbije o tom pitanju.

"Smatram da donesene odluke ni Ustavnog suda BiH ni Vijeća za implementaciju mira u BiH ne treba komentirati. Čak i ako se održi referendum ništa se neće promijeniti, jer su stvorene pretjerane tenzije", istakao je Čović.

Dodao je i kako očekuje da se odnosi između Srbije i Hrvatske u idućem razdoblju poboljšaju, jer ovaj region ima budućnost i mnogo toga zajedničkog, čemu se trebamo okrenuti.

Na sastanku između Vučića i Dodika tema je bila i ekonomska suradnja dvije države, uz naglašeno zadovoljstvo zbog pozitivnog trgovinskog bilansa.

Trgovinska razmjena Srbije i BiH iznosi milijardu i 500 milijuna eura.

"Naša je želja da pokušamo popraviti negativnu atmosferu. BiH trebamo urediti po mjeri sva tri naroda. Moramo komunicirati sa okruženjem. BiH unutar sebe mora pronaći rješenje za sve probleme. Jednostavno se moramo početi baviti pravim stvarima, a da se odvojimo od prošlosti. Nadam se da ćemo stvoriti ambijent da se iz naših zemalja ne odlazi, već da se ostaje", poručio je Čović.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije