Košarka

NBA propisi štite Nurkića od sankcija Košarkaškog saveza

Nurkić
Foto: VL
02.08.2014.
u 12:26

Nurkića se do prije nekoliko dana glorificiralo i dizalo u zvijezde, a sada ga se kritizira

Iznenadni odlazak mladog bh. košarkaša Jusufa Nurkića zbog ozljede sa priprema seniorske vrste Bosne i Hercegovine na liječnički pregled u Zagreb, zakovitlao je bh. sportsku javnost, a posebice nakon što je budući NBA košarkaš, kazao kako mu je žao što neće moći pomoći i kako je otpala svaka mogućnost njegovoga igranja u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2015. godine.

Zdravlje igrača

Daroviti bh. košarkaš koji će uskoro zaigrati i u najjačoj ligi svijeta, nakon što je proglašen MVP U-20 Europskog prvenstva B divizije i bio najzaslužniji za prolazak u A diviziju, odmah i bez dana odmora priključen je seniorskoj vrsti. Očito naporni treninzi i susreti kroz cijelu godinu, ostavili su traga na mladom igraču i kao što to često biva, stigle su ozljede. Svi se vode svojim interesima, klubovi, razne reprezentacije, ali o zdravlju košarkaša vrlo malo vodi se računa. Očito je kako organizam nije stroj i moralo je negdje puknuti. No, kada je Nurkić izvjestio Košarkaški savez da se neće vratiti na pripreme jer mu koljena nisu dobro i da se mora liječiti, stigle su reakcije kao naprimjer da je Nurkić apsolutno iznenadio stručni stožer, medicinski tim reprezentacije BiH i sve uposlenike Košarkaškog saveza. Svi su se nekako uvrijedili pa čak i medicinsko osoblje, jer je liječničku pomoć zatražio u Zagrebu.

Reakcija Saveza

Puklo gdje puklo, Nurkić je prije desetak dana glorificiran i do zvijezda dizan, mnogo hvaljen, a posebice njegov odnos prema državi, sada odjedanput naći će se na ruglu srama i bespoštedne kritike. Reagirali su odmah i iz Košarkaškog saveza BiH te njegov odlazak okarakterizirali kao neodgovorno napuštanje košarkaške reprezentacije BiH, pred najvažnije kvalifikacijske susrete.

- Ovaj potez smatramo teškim prekršajem discipline i odnosa prema državnom grbu. Pogotovo ako se uzme u obzir kako Jusuf Nurkić nijedan zdravstveni nalaz nije dostavio našem medicinskom timu. Na našu žalost, FIBA sankcije po ovom pitanju ne tretiraju NBA igrače. U suprotnom, ponašanje Jusufa Nurkića bi od strane Košarkaškog saveza BiH već bilo drastično sankcionirano. Košarkaški savez BiH će u svakom slučaju razmotriti i u narednom razdoblju donijeti odluku o sankcijama za narušavanje discipline i ugrožavanja rezultata košarkaške reprezentacije BiH,- ističe se u priopćenju iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije