BOSANSKI NOVI

Nastavnik glazbenog osumnjičen za krivotvorenje diplome

diploma
26.05.2016.
u 16:48

Policija u Novom Gradu/Bosanskom Novom podnijela je danas izvješće nadležnom tužiteljstvu protiv I.B. (1957.) iz te općine zbog sumnje da na osnovu krivotvorenja diplome radi kao nastavnik glazbene kulture u jednoj osnovnoj školi na području te općine. 

Tijekom istrage policijski službenici su utvrdili, da je osumnjičeni tijekom 2007. godine na neutvrđen način pribavio krivotvorenu diplomu Više pedagoške škole u Beogradu.

-I.B. se tijekom 2008. godine na osnovu navedene diplome zaposlio kao nastavnik glazbene kulture u jednoj osnovnoj školi na području Novog Grada/Bosanskog Novog, gdje je zaposlen do danas, priopćeno je iz policije.

Kako se dodaje, izvršenim provjerama putem Interpola Beograd nije potvrđena vjerodostojnost predmetne diplome.

Navedena škola je ukinuta 1987. godine, a u diplomi je navedeno da je izdana tijekom 1991. godine.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad/Bosanski Novi su u tijeku realizacije akcije „Falsifikat“ od travnja 2015. godine Okružnom tužiteljstvu Banja Luka podnijeli pet izvješća o počinjenom krivičnom djelu „krivotvorenje isprave“ protiv sedam osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije