Hrvatska je bila treća na svijetu, a Dinamo je demolirao Celtic i ušao u europsku elitu

Nakon, za Hrvate, prekrasne 1998., opet smo na Celtic Parku zbog skidanja plavog prokletstva

Tutsal Dinamo
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
02.10.2014.
u 09:57

– Jedva smo čekali uzvrat, znali smo da ćemo ih "satrati" – kaže Goran Jurić, jedan od lidera one fenomenalne momčadi koja je pobijedila Celtic

Na Celtic Parku opet nakon 16 godina! Te, za Hrvatsku prekrasne, 1998. godine (reprezentacija je na SP-u u Francuskoj osvojila broncu, Dinamo je prvi put ušao u Ligu prvaka, nap. a.) maksimirski je klub baš preko škotskog prvaka ušao u elitu odigravši u uzvratu jednu od svojih najboljih utakmica dotad i demoliravši Celtic sa 3:0! U Glasgowu je bilo 1:0 za domaćina, ali...

– Jedva smo čekali uzvrat, znali smo da ćemo ih "satrati" – kaže Goran Jurić, jedan od lidera one fenomenalne momčadi. Bila je to momčad puna samopouzdanja, naoružana znanjem da velike riječi na travnjaku pretopi u velika djela. A može li se ovaj Dinamo iz Glasgowa vratiti s pozitivnim rezultatom?

Zagrepčani kvalitetniji

Ovo je osma uzastopna Dinamova sezona u skupinama euronatjecanja i još nijednom plavi nisu bili u ovakvoj situaciji. Nakon odličnog starta igraju utakmicu velikog uloga, u kojoj ne mogu previše izgubiti (još su četiri kola do kraja), ali mogu mnogo dobiti i napraviti veliki korak prema toliko željenom prezimljavanju u Europi!

– Taj će san biti ostvaren, Dinamo će biti prvi u skupini – uvjeren je bivši trener plavih Ante Čačić istaknuvši:

– Za dobar rezultat u Glasgowu Dinamo mora biti svjestan opipljivije kvalitete i prihvatiti imperativ prolaska ove skupine. Plavi su tehnički kvalitetniji, izvrsni su u napadačkom dijelu, no preduvjet da Dinamove prednosti dođu do izražaja barem je jednaka hrabrost i agresivnost onoj koju će Celtic neprijeporno iskazati. Plavi se moraju nametnuti i kontrolirati igru, moraju igrati brže nego dosad i izbjegavati izravne dvoboje. Već u prvih 20-ak minuta utakmice vidjet će se je li Dinamo spreman za pothvat.

Gledali ste Celtic u utakmicama sa svojim također bivšim klubom Mariborom, kakav su dojam ostavili?

– Maribor je prošao i čestitam mu na velikom uspjehu. Ali, da je Celtic išao dalje, ne bi to bilo nezasluženo, imali su Škoti mnogo peha u realizaciji. Celtic je slabiji nego prijašnjih godina, ima problema, prodali su najbolje igrače, a nisu ih nadomjestili jednakom kvalitetom. Međutim, Celtic je veliki klub, ima svoju tradiciju i to mu daje moć! Nikako ga se ne smije podcijeniti, nikome u Glasgowu nije lako igrati protiv Celtica.

Momčad im nije prava

Možemo li tu utakmicu na Celtic Parku usporediti s, primjerice, Dinamovim gostovanjem na Poljudu?

– Odlična usporedba! Hajduk je također veliki klub s bogatom tradicijom, ali sad, kao i Celtic, nema momčad na visokoj razini. Dinamo dobro igra na europskim gostovanjima i vjerujem da će tako biti i ovaj put – kaže Čačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije