Davor Stier

Nakon povratka iz Bruxellesa neki rade protiv jednakopravnosti

Davor Stier
Danijel Berković/PIXSELL
08.10.2013.
u 10:04

Stier je zatražio jednakopravnost za sve narode u Bosni i Hercegovini

 

 

Eurozastupnik Davor Stier (HDZ) zauzeo se u ponedjeljak na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu za pravedan izbor članova predsjedništva Bosne i Hercegovine, bez diskriminacije građana i konstitutivnih naroda bez obzira na njihovu brojnost.   

Stier je u svom istupu pozdravio dogovor čelnika političkih stranaka u BiH o načelima za izbor članova predsjedništva BiH, koji je prošli tjedan postignut u Bruxellesu i na kojem su se čelnici obvezali da će doći s konkretnim rješenjima izbornog modela na novi sastanak 10. listopada.  Nakon povratka stranačkih čelnika iz Bruxellesa počela su različita tumačenja dogovorenoga.   

\"Međutim, izgleda da su čelnici koji zastupaju politiku unitarizma i centralizma u Federaciji BiH, čim su se vratili u Sarajevo, počeli raditi protiv briselskog dogovora i protiv ravnopravnosti svih naroda u BiH\", rekao je Stier.    

On je pozvao sve čelnike u Federaciji BiH da prihvate da \"federacija podrazumijeva ravnopravne federalne partnere\". - Svi građani i svi konstitutivni narodi moraju imati ista prava, jer se u protivnom BiH neće pomaknuti niti milimetar prema Europi - poručio je Stier.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?