OVO ĆE SE PAMTITI:

Na kultnom stadionu priredili spektakularnu koreografiju posvećenu – Hrvatu!

OVO ĆE SE PAMTITI:
27.10.2016.
u 17:53

Nogometaši Borussije Dortmund teškom su se mukom plasirali u osminu finala Njemačkog kupa. Tek poslije izvođenja jedanaesteraca su izbacili drugoligaša Union Berlin nakon što je osnovni dio i produžetak završen rezultatom 1-1, prenosi Net.hr

Osim neizvjesnosti, utakmicu su obilježili i navijači obje momčadi. Sjajna atmosfera koju na Westfalenu na svakoj utakmici prirede Borussijini navijači nije nikakva novost, a ovaj put su im se spektakularnom koreografijom priključili i gosti iz Berlina.

Ikona navijača

 

Navijači Uniona su po mnogočemu specifični, njihova privrženost klubu je već toliko puta opjevana, a najviše o njima govori priča o tome kako su davali krv u berlinskim bolnicama, a novac koji suza to dobili su donirali klubu i tako skupili novac za licencu za natjecanje.

Svoju su vjernost navijali Uniona pokazali i u srijedu kada ih se više od 10.000 skupilo u Dortmundu. Pritom su u poluvremenu ‘ukrali šou’ domaćim navijačima, priredivši koreografiju koju su posvetili hrvatskom nogometašu Damiru Kreilachu (27). Bivši veznjak Rijeke već je tri godine u Unionu, a sjajnim je igrama postao ikona navijača koji su na Westfalenu podigli ogroman poster s njegovim likom. Uslijedila je nakon toga i velika bakljada zbog koje je kasnio i početak drugog poluvremena.

 

Na utakmici šesnaestine finala Njemačkog kupa bilo je, inače, 79.037 gledatelja, ali rekord ipak nije srušen. Prije osam godina je, naime, dvoboj između Borussije Dortmund i Jene pratilo 80.708 navijača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije