KALIFORNIJA

Na izborima pobijedio kandidat koji je preminuo

izbori
Pixabay
13.11.2016.
u 22:17

Jedan od vijećnika koji je podržavao Ernsta izjavio je da je ovaj i mrtva još uvijek bolji kandidat od svoje suparnice na izborima

Sjedinjene Američke Države ovih su dana uglavnom u znaku predsjedničkih izbora, no istodobno su se održali i pojedini izbori na lokalnoj razini. I dok je za mnoge Amerikance izbor Donalda Trumpa za novog stanovnika Bijele kuće bio šok i iznenađenje, ono što se dogodilo na izborima u kalifornijskom Oceansideu spada u rubriku vjerovali ili ne.

Tamo je, naime, u gradsko vijeće izabran Gary Ernst, kandidat koji je preminuo mjesec dana prije samih izbora. Ernst je dobio čak šest posto glasova više od glavne protukandidatkinje Nadine Scott, koja se svim silama trudila informirati birače da je Ernst preminuo.

Iz izborne komisije objavili su da Ernstovo ime nije obrisano s glasačkih listića jer za to nisu imali dovoljno vremena, a jedan od zastupnika u gradskom vijeću Jerry Kern, koji je i nakon smrti svog kolege i dalje u kampanji pozivao glasače da glasuju za Ernsta, izjavio je da je Gary Ernst i mrtav bolji kandidat od svoje suparnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije