Tužiteljstvo BiH

Mostarac (38) i Čapljinac (36) priznali dilanje heroina i kokaina

06.10.2015.
u 06:15

Sporazume o priznanju krivnje s Tužiteljstvom BiH sklopli su optuženi bh. državljani I. Lečić (1977.) iz Mostara, nastanjen u Čapljini, i ranije osuđivani D. Tabaković (1979.) iz Čapljine. Optuženi su priznali krivnju za počinjenje kaznenog djela organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama.

- U skladu sa sporazumima, optuženi Lečić je suglasan da mu Sud BiH utvrdi i izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, dok je optuženi Tabaković suglasan da mu Sud BiH izrekne kaznu zatvora u rasponu od dvije do 2,6 godina - ističu iz Tužiteljstva BiH.

Također, optuženi su suglasni da Sud BiH donese odluku o oduzimanju predmeta korištenih u izvršenju kaznenih djela. Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi su odlučili da će svjedočiti o svim činjenicama koje su im poznate u ovom predmetu i o svim počiniteljima i pomagačima u izvršenju ovih kaznenih djela, a koji su im poznati i u kojima su sudjelovali.

Također, potpisivanjem sporazuma optuženi potvrđuju da su izjavu o priznanju krivnje dali dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora. Prema sporazumima, optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju im izrekne Sud BiH - navedeno je iz Tužiteljstva BiH koje je sporazume proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje. U optužnici se navodi da je Adis Burić iz Mostara organizirao skupinu koja je od travnja do rujna 2013. dilala heroin i kokain u BiH i RH. (da)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije