Nogomet: 1. liga FBiH

Metalleghe i Zvijezda slavili, odluka u zadnjem kolu

30.05.2016.
u 08:00

Kolo do kraja, Zvijezda je stigla pred vrata raja. Jedna narodna poslovica kaže da se ne valja izuvati prije gaza. Druga glasi: “Dok ne skočiš, ne reci hop!”

Samo su dva susreta u 29. kolu imala rezultatsku važnost. Zvijezda je na Banja ilidži s 2:0 lako nadigrala Gošk (Mujagić i Mišan), a Metalleghe na Mračaju svladao Čapljinu 3:1.

Još jedno kolo

Do 90. minute Jajčani su golovima Sakana, Popovića i Brkovića vodili 3:0, onda je poraz gostiju ublažio Zukić. Ostaje odigrati još 90 minuta u 30. kolu.

Metalleghe je gost Goražda, Zvijezda na čapljinske Bjelave putuje po pobjedu.

Kakav će biti rasplet? Rekli bismo da će oboji slaviti, da nije iskustava iz prošlosti, pa je bolje ne “gatati” ni prognozirati.

Sve je moguće

Nije nemoguće da Metalleghe pobijedi, a Čapljina “otkine” bod ili tri Zvijezdi, što bi promoviralo Metalleghe u premijerligaša.

Nije nemoguće ni da Zvijezda izgubi, a Metalleghe osvoji bod u Goraždu. U tom bi slučaju oboji imali po 60 bodova, što bi donijelo radost Zvijezdi (bolja je međusobno - 5:0 i 0:1).

Ostali susreti 29. kola Prve federalne lige igrani su samo za prestiž. Rudar je svladao Orašje 3:2 (Salihović, Čizmić i Gafurović za Rudar, Vila i Vidović za Orašje). Podgrmeč je na oprostu s navijačima i Prvom ligom Federacije BiH minimalno poražen kući od Branitelja 1:2 (Smajlović pogodio za Sanjane, Galić i Blažević za Mostarce).

Susjedi Radnički i Bratstvo odigrali su bratskih 1:1 (Musić za Radnički, Diatta za Bratstvo. Jedinstvo je kući svladalo Slogu 2:0 (Delić 2), Bosna izgubila protiv Budućnosti 0:2 (Jaranović, Zulić). Novi je Travnik s 3:2 nadigrao Goražde (Gavrić 2 i Mamuša za Novi Travnik, Šuntić i Dupovac za Goražde).

POREDAK nakon 29 odigranih kola: Zvijezda 59, Metalleghe 58, Bosna 47, Orašje, Rudar i Čapljina 44, Jedinstvo i Bratstvo 43, Gošk i Goražde 42, Novi Travnik 41, Radnički 38, Branitelj 24, Podgrmeč 20, Sloga 18 bodova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije