mostar

Međunarodna ljetna škola ljudskih prava počela s radom

31.05.2016.
u 08:00

Jučer je u Mostaru svoja vrata otvorila Ljetna škola ljudskih prava, u okviru koje će osamdesetak norveških i bh. studenata prava izučavati međunarodne standarde zaštite ljudskih prava i društveno odgovornog poduzetništva. Ivana Stipanović, asistentica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, kazala je kako će studenti imati priliku kroz predavanja i radionice nadograditi svoja znanja iz spomenutih oblasti. - U jutarnjim satima predviđena su teorijska predavanja, a u poslijepodnevnim radionice na kojima će studenti morati primijeniti svoja teorijska znanja na konkretne slučajeve zaštite ljudskih prava. Predviđeni su i posjeti nevladinim organizacijama koje se bave osjetljivim kategorijama stanovništva, gdje će se studenti moći iz prve ruke upoznati s problemima u funkcioniranju društveno odgovornog poduzetništva u BiH, dodala je Stipanović. Organizatori Ljetne škole su Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Pravni fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” i norveški HBV University College of Southeast Norway. Lars Soltvedt, profesor na UCS-u Norway, podsjetio je kako je ovo četvrto izdanje Ljetne škole ljudskih prava u Mostaru, dodavši kako je impresioniran mostarskim studentima.

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović istaknula je kako je međunarodna suradnja od iznimnog značaja za bh. visokoškolske ustanove i njihov razvoj.

- S profesorom Soltvedtom surađivala sam ranije kroz Helsinški odbor za ljudska prava i tada se pojavila ideja da pokrenemo ljetnu školu u Mostaru kojoj bi primarni cilj bio povezivanje mladih u ovom gradu. Radi se o plemenitom cilju i plemenitoj ideji koja će biti od velike koristi za naše studente, kazala je ministrica Dilberović. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?