Policijska potjera

Mate Šimić pucao na načelnika policije u Grudama

Šimić
VL FOTO
24.05.2010.
u 12:32

Građani se upozoravaju da je riječ o izuzetno opasnim osobama, višestrukim počiniteljima kaznenih djela s elementima nasilja

Braća Mate (41) i Blago (34) Šimić iz Borajne u općini Grude sinoć su od 19.20 do 20.40 sati počinili veći broj kaznenih djela u Grudama, a u jednom trenutku je Mate Šimić pucao iz vatrenog oružja u smjeru načelnika PU Grude i zapovjednika PP Grude, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Mate i Blago Šimić su oko 19.20 sati demolirali Caffe bar "Bumerang", koji se nalazi u Tuđmanovoj ulici u Grudama, nakon čega su, prema iskazu vlasnika kafića, od istoga iznuđivali veću svotu novca, a potom se udaljili u nepoznatom smjeru. Ubrzo potom, Blago Šimić ponovno je došao do Caffe bara Bumerang gdje su ga policijski službenici svladali, međutim, prilikom privođenja Blago Šimić iskoristio je trenutak nepažnje i uspio pobjeći.

Nešto kasnije pred Caffe bar "Bumerang" s motornim vozilom marke "BMW"  došao je i Mate Šimić te uz uporabu fizičke snage odvalio zaključana vrata kafića i ušao unutra, a za njim u kafić su ušli načelnik PU Grude i zapovjednik PP Grude s namjerom da ga liše slobode.

Mate Šimić tada je počeo galamiti i prijetiti te je povukao pištolj, usmjerio ga prema navedenim policijskim službenicima te s udaljenosti od približno 1,5 m ispalio dva hica u njihovom smjeru. Zapovjednik PP uspio je izbiti pištolj i Šimićeve ruke, svladati ga i oduzeti mu pištolj, a prilikom izvođenja Mate Šimića iz kafića, s vozilom marke "BMW" tip 5 pred kafić ponovno dolazi Blago Šimić te su njih dvojica s vozilom uspjeli pobjeći, a potraga za njima još traje.

Građani se upozoravaju da je riječ o izuzetno opasnim osobama, višestrukim počiniteljima kaznenih djela s elementima nasilja,

Postoji velika vjerojatnost da su isti naoružani, te da koriste motorno vozilo marke "BMW"  crne boje, registarskih oznaka 150 – J – 887, stoji u priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mirko64
18:09 24.05.2010.

Kakvi su to Policajci kad nemogu obicna dva klosara da savladaju?

Z9
zagi_987
10:45 25.05.2010.

od kakovog materijala su izrađeni policajci???? smijeeeeešno...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije