Pakistan

Masovno trovanje slatkišima: Preminule 33 osobe, među kojima i petero djece

slatkisi
thinkstock - ilustracija
02.05.2016.
u 07:20

Kemijska ispitivanja pokazala da su slatkiši sadržavali pesticide i da ih je konzumiralo 52 ljudi

Masovno trovanje slatkišima, koji su sadržali pesticide, dogodilo se u regiji Karor Lal Esan u provinciji Punjab prošlog mjeseca.

– Broj premunilih trovanjem porastao je na 33, a 13 osoba je hospitalizirano – potvrdio je u izjavi za medije policijski dužnosnik Muhammad Ali Zia.

Umar Hayat, stanovnik Karor Lal Esana kupio je slatkiše 17. travnja kako bi častio svoju obitelj i sve prijatelje povodom rođenja unuka, ali je proslava prekinuta, a do kraja tog dana, desetoro je preminulo od jakog trovanja.

Policijski istražitelj Haji Muhammad Ahkhtar potvrdio je za medije da su tri osobe, dva brata koji su vlasnici radionice za proizvodnju slatkiša i jedan njihov radnik uhićeni i da će u ponedjeljak biti izvedeni pred sud.

Akhtar je kazao da su kemijska ispitivanja pokazala da su slatkiši sadržavali pesticide i da ih je konzumiralo 52 ljudi, ali da još uvijek traje istraga u vezi toga kako su kemikalije dospjele u proces pripreme slatkiša.

Pakistan ima izuzetno niske standarde u sigurnosti hrane, a zakonom propisane higijenske norme se rijetko provode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije