Žepče

Marija Mostarac i Vlado Lučić proglašeni najboljim sportašima

01.03.2016.
u 09:17

Uz nazočnost brojnih sportaša i građana općine Žepče, najbolji sportaši i klubovi dobili zaslužena priznanja

U prepunoj kinodvorani Doma kulture Žepče održana je tradicionalna manifestacija “Izbor sportaša općine Žepče za 2015. godinu” čiji je organizator Sportski savez općine Žepče, a pokrovitelj Općina i načelnik Mato Zovko. “Kristalno sunce” za najboljeg sportaša s invaliditetom dobio je Srećko Jorgić, atletičar u utrkama u invalidskim kolicima. Naslov najboljeg trenera za 2015. godinu ponijeo je Franc Jakić, trener Karate kluba Viktorija Žepče i karate reprezentacije BiH.

Momčadska priznanja

Najboljom ženskom ekipom proglašena je KK Viktorija Žepče čije su članice Josipa Adžić, Nataša Josipović i Matea Radić prvakinje BiH u katama i doprvakinje Balkana u sklopu reprezentacije BiH. Najboljom muškom ekipom proglašen je Rukometni klub Žepče koji bilježi najbolje rezultate u 1. ligi FBiH gdje se nalazi na 2. mjestu. U kategoriji mladih sportašica stručni žiri je najboljom proglasio Leonoru Jakić, članicu KK Viktorija, koja je u protekloj godini nastupila na 8 natjecanja i osvojila 10 medalja, od čega 5 zlatnih. Kao kadetkinja nastupila je na Balkanskom prvenstvu gdje je osvojila 1. mjesto i postala prvakinja Balkana u kategoriji ‘kate kadetkinje’. Odluka žirija je bila jednoglasna da se, u kategoriji mladih sportaša, najboljim proglasi Mario Jurić, član Kajak kanu kluba 550 Žepče. U 2015. godini osvojio je 10 odličja, a najbolje rezultate ostvario je na međunarodnoj regati na Biogradskom jezeru. Najboljom sportašicom općine proglašena je Marija Mostarac, članica KK Viktorija Žepče, koja je u 2015. godini uspješno položila ispit za majstorsko zvanje “crni pojas 1. dan”. Nositeljica je više desetaka zlatnih odličja u pojedinačnim i ekipnim kategorijama juniorki. Najboljim sportašem općine u 2015. proglašen je Vlado Lučić koji je dugogodišnji prvotimac i kapetan NK Žepče. U protekloj sezoni momčad je vodio do pehara osvajača Županijske lige i plasmana u viši stupanj natjecanja, kao i do finala Kupa ZDŽ-a.

Zabilježio 100 nastupa

U 2015. zabilježio je stoti nastup za NK Žepče, a od toga 37 nastupa imao je u Premijer ligi BiH. Također, kapetanski je vodio svoju ekipu do 11 uzastopnih pobjeda u protekloj sezoni.

Nagrade najboljima uručili su općinski načelnik Mato Zovko, predsjedatelj OV Žepče Muhamed Jusufović i predsjednik Sportskog saveza Žepče Darko Andrijević. Svečanom ozračju doprinijeli su zbor nastavnika Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić” Žepče, članice ritmičko gimnastičke ekipe nastavnice tjelesnog odgoja Marinke Radoš, kao i članice KK Viktorija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije