direktor Cedevite

Mamić: Preuzimam krivicu na sebe, neke stvari nisam smio dopustiti

Matej Mamić (1)
28.02.2013.
u 11:31

- Gelabalea nismo mogli zadržati jer je htio u NBA zbog uvjeta za njihovu mirovinu - objašnjava Matej

U vrijeme kada ga njegov predsjednik Mladen Veber brani, u potrazi za krivcem za ovakvo stanje u Cedeviti mnogi i dalje upiru prstom u sportskog direktora Mateja Mamića. Uostalom, čovjek koji je slagao momčad i sam priznaje svoj dio grijeha.

– U ovakvim situacijama možete se braniti jedino rezultatom. Svjestan sam da ne ide kako sam zamislio i da smo griješili. Ja prvi vidim gdje sam pogriješio, neke stvari nisam smio dopustiti i preuzimam krivicu za ovu godinu, kao što sam vjerojatno i zaslužan za prethodne tri uzlazne godine. Ne može nitko biti odgovorniji za sportski dio od mene, jer ja stojim iza trenera i igrača. Nitko u klub nije došao a da se ja s time nisam složio.

Možda je tome tako, no sigurno svi nisu bili njegov prvi izbor. Na nekima je inzistirao Maljković, koji je svojom voljom napustio momčad koju je sastavljao.

– Teško mi pada što su sve to dobri igrači, neki od njih su i puno toga prošli, no nikako se ne uspijevaju povezati. Momčad nema koheziju.

Kada su u pitanju javne kritike, prvi trener Petrović za sada jako dobro prolazi. Predsjednik ga ne želi smijeniti, a ni Mamić ga ne smatra glavnim problemom.

– Svatko od nas je pogriješio u nečemu, a više nanizanih pogrešaka dovodi do toga da momčad ne funkcionira. Kad vodite u četiri-pet utakmica, kao mi, sa po desetak koševa i svaku od njih izgubite, problem je puno veći. To nije normalna stvar.

Znači li to da cedevitaši nisu tjelesno dobro pripremljeni?

– Gledam kako se radi na treninzima i posebno bi me razočaralo da netko od njih nema snage uz kondicijskog trenera koji im je na raspolaganju i sve moguće suplemente.

Nije li to i problem razigravača? S kojima se ove sezone klub nije usrećio zbog loših procjena, ali i zbog ozljeda. Zbog toga Cedevita ispituje tržište, ali jako oprezno, u strahu od novog promašaja.

– Da se Tomasu nisu dogodile te ozljede, bio bi pravi lider. Sada je malo zakočen jer tjelesno nije najbolje pripremljen pa će netko drugi morati preuzeti inicijativu.

Od odluke tko će igrati sljedeće sezone u Euroligi, Mamić ne očekuje puno:

– Nisu nam ni Euroliga ni ABA liga krive za ovo stanje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije