varali umirovljenike

Lažni policajci okrali 15 osoba, pravi ih uhvatili

lažni policajci
VL
18.06.2010.
u 09:41

Ponekad su krali na prevaru, a ponekad uz fizičku silu i suzavac. Dva puta su žrtve ugurali i zaključali u kupaonicu. Krali su novac, mobitele, osobne dokumente i nakit.

Prevaranti koji su zadnjih mjeseci operirali po gradu predstavljajući se kao policajci, vodoinstalateri te tako krali i pljačkali građane koji su ih puštali u stan, konačno su uhvaćeni. Trešnjevački policajci sumnjiče T.A. (35) i M.G. (31) da su opljačkali čak 15 osoba starije životne dobi od 12. travnja do 12. lipnja 2010.

Pronašli su ih nakon što su 12. lipnja za žrtve izabrali dvije umirovljenice. U 15 sati u Kučerinoj ulici na Trešnjevci drsko su okrali 93-godišnju vlasnicu stana. Pozvonili su joj na vrata, predstavili se kao policajci, rekli joj da su tu po službenoj dužnosti te da je trebaju nešto pitati. Kada ih je pustila u stan, iskoristili su njezinu neopreznost te sa stola ukrali nešto manje od tisuću kuna.

Nakon toga su svratili do 87-godišnjakinje iz Šenoine ulice. Njoj su se pak predstavili kao djelatnici tvrtke za hitne intervencije, objasnivši da moraju popraviti puknutu cijev u zgradi. A vlasnica ih je pustila u stan. Jedan ju je poprskao sprejem, te je zajedno s “kompanjonom” oborio na pod. Pretražili su stan u potrazi za novcem pa pobjegli s plijenom. Odnijeli su više od deset tisuća kuna, međutim, njihova sreća bila je kratkog vijeka jer su ih ubrzo nakon toga uhvatili pravi policajci i odveli ih u postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja osumnjičili su dvojac da su opljačkali 15 umirovljenika. Ponekad su to napravili na prevaru, a ponekad uz fizičku silu i suzavac. Dva puta su žrtve ugurali i zaključali u kupaonicu. Krali su novac, mobitele, osobne dokumente i nakit.

U pretrazi stanova u Centru, koje su koristili, pronađen je dio plijena. Ukupna šteta je oko 66.000 kuna. Osumnjičeni su nakon kriminalističkog istraživanja odvedeni u istražnom sucu Županijskog suda.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?