UBOJICA IZ NEWTOWNA

Lanza je bio inspiriran Breivikom, htio ga je nadmašiti

anders breivik,portal
Reuters/PIXSELL
19.02.2013.
u 08:47

Lanza je volio igrati nasilne video-igre, imao je veliku kolekciju u podrumu svoje kuće

Adam Lanza, mladić koji je u prosincu prošle godine u američkom gradu Newtownu ubio 27 ljudi, bio je inspiriran Breivikom, prenosi Xinhua. Policijski izvori otkrili su medijima kako je 20-godišnji Lanza bio opsjednut norveškim masovnim ubojicom koji je u srpnju 2011. godine ubio 77 ljudi.

Lanza je navodno htio nadmašiti Breivika u broju ubijenih osoba. Odabrao je osnovnu školu Sandy Hook jer je vjerovao kako je to najlakša meta s velikom skupinom ljudi, otkrio je neimenovan policijski izvor. No, za razliku od svog norveškog uzora, Lanza je nakon ubijanja 27 ljudi, uključujući 20 djece i svoju majku Nancy, presudio i sebi. Za masakr je upotrijebio tri komada oružja - sva su bila registrirana na njegovu majku - dok je majku u obiteljskoj kući ubio četvrtim.

Policijski dužnosnici nisu otkrili kako su došli do ovog motiva, no izvori kazuju kako je Lanza volio igrati nasilne video-igre kojima je izoštravao svoje pucačke sposobnosti. Policija je otkrila veliku kolekciju video-igara u podrumu Lanzine kuće u kojemu je proveo mnoge sate.

>> FOTO Ovo je trenutak kada je Obama doznao za masakr

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije