rukomet Grude Autoherc susretom protiv Rogatice otvaraju sezonu

Kvalitetno se pojačale i sada žele obraniti naslov prvaka BiH

sdgsdg
01.10.2015.
u 06:30

Dva su se mjeseca rukometašice HŽRK Gruda Autoherc, aktualne prvakinje i osvajačice Kupa, te buduće sudionice europskog EHF kupa, vrijedno pripremale za novu sezonu koja počinje u subotu 3. listopada susretima 1. kola ženske rukometne Premijer lige. Gruđanke će ugostiti ŽRK Rogaticu, novaka u ligi nakon što je ovaj klub postao prvak Prve lige RS-a. Susret počinje u 19 sati u gradskoj sportskoj dvorani Bili brig u Grudama.
Iz kluba pozivaju gledatelje da dođu i podrže svoje prvakinje na putu do obrane naslova. No, svjesni su kako je lakše osvojiti naslov, nego ga obraniti. Publika u Grudama polako se navikava dolaziti na utakmice svojih rukometašica, redom mladih djevojaka čija je prosječna starost samo 18,5 godina. Trenerica Zlata Zubac dobro je spremila ekipu koja se uigravala igranjem prijateljskih utakmica u Grudama i na nekoliko turnira u Dalmaciji. Klub je ljetos angažirao četiri kvalitetne igračice: Amandu Marić, Anu Vrančić, Nikolinu Čutura i Mariju Gudelj. “Stare” snage su A. Gudelj, Milas, Radić, Vrančić, Braćić, Leko, Prusina, K. Mikulić, J. Mikulić, Azinović i Bandić. Nažalost, zbog ozljeda izvjesno će vrijeme Gruđanke igrati nekompletne, bez Andree Prusine i Jane Leko. Ipak, u klubu vjeruju kako će taj hendikep za ostale cure biti dodatni motiv da igraju još bolje. Recimo da su uz seniorke, juniorke i kadetkinje Gruda Autoherc prvakinje BiH. Dio njih već su nositeljice igre seniorske ekipe. U Kupu EHF ždrijeb je dodijelio Gruđankama nezgodnoga i iskusnog protivnika, islandski Fram Reykjavik. Klubovi su dogovorili da se obje utakmice igraju na Islandu, 17. i 18. listopada, s tim da će Islanđani Gruđankama platiti dio troškova. Prođu li Fram, Gruđanke bi u 2. kolu igrale protiv rumunjskog HCM Romana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije