Predstavljena knjiga

Svojim pričama i legendama iz Hercegovine Grgo Mikulić načinio je vodič kroz našu povijesti

19.03.2016.
u 11:00

Grgi Mikuliću očito je bilo malo to što je prije pet – šest godina napisao i objavio knjigu “Priče i legende iz Hercegovine”, pa je sada objavio drugu pod naslovom “Priče i legende iz Hercegovine II”, u kojoj je sedamnaest novih priča:

Neće Grgo stati

- Neće Grgo ni tu stati. “Gonit” će on te priče i legende do još desetak knjiga istoga naslova, šapnuo nam je jedan od posjetitelja dobro popunjene dvorane širokobriješkog kina “Borak” u četvrtak navečer, piše Večernji list BiH.

U međuvremenu je Mikulić objavio i roman “Učitelj pravde”, zbirku pjesama “Plamičci i iskrice”. Da “pisanije” vezane uz turizam i druga područja ne spominjemo, kao ni niz izložbi kiparskih radova. Grgo Mikulić je višestruko učinkovit, pa mu treba vjerovati kad kaže da mu je dan prazan ako ništa ne napiše...

- U ovoj je knjizi Mikulić zapravo načinio vodič kroz našu povijest, pa je višestruko značenje njegova djela. Ima u Grginim pričama povijesti i legendi, koje je interpretirao na svoj način, posebnom žanrovskom raznolikošću. Bitno je za naš puk da će zapisane legende preživjeti. Da nisu zapisane, otišle bi u zaborav, istaknuo je jedan od predstavljača, dr. Ivo Čolak, dok je profesorica Blanka Kraljević u Grginoj knjizi pronašla posebnu simboliku, budući da je knjiga predstavljena upravo na obljetnicu objavljivanja “Deklaracije o položaju hrvatskoga jezika”, sada već daleke 1967. godine:

Turistički djelatnik

- Grgo piše baš tim hrvatskim jezikom i to mu dobro uspijeva. U njegovoj knjizi naći ćete opis turističkih odredišta – jer Grgo je primarno turistički djelatnik, te priče o duhanarima, kraljici Teuti, Babi Penavuši, graditelju Hajrudinu, liku svetoga Pavla, humanitarki iz Konjica... istaknula je profesorica Kraljević.

Program je vodila Željka Šaravanja, a nešto malo o sebi rekao je sam Grgo. I bolje da je tako, on puno bolje piše nego govori. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?