Ljubuški

Pobjednica večeri poezije Josipa Musa

24.02.2016.
u 08:00

Lijep skup ljubitelja poezije i mladih pjesnika koji tek počinju sa svojim pjesničkim izričajem, dogodio se u Ljubuškom. Održana je prva pjesnička večer učenika dviju ljubuških SŠ, Gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića “Ljubuški u meni pjesma”. Večer se sastojala od dva dijela. U prvom dijelu učenica Kristina Ćuže recitirala je pjesme o Ljubuškom ljubuških autora Marka Primorca, Vlatka Majića, Marijana Mandića, Joze Milićevića Galinija, Marine Ćurić, Kornelije Bubalo, Marina Bukmira i Perice Iličića, a u drugom srednjoškolci su nastupili s pjesmama koje su sami spjevali o svome gradu.

Pjesničke uratke recitirali su gimnazijalci Jelena Bukmir (II. razred), Josipa Musa (II.), Emilija Grbavac (III.), Elena Medić (II.), Ana Majić (II.), Matea Ćutuk (I.), i učenici SSŠ Ruđera Boškovića - Ana Dragičević (IV.), Luka Ereš (III.) i Stanko Bebek (II.). Stručno povjerenstvo, u sastavu Ivana Barišić, Mila Primorac i Mirjana Bošnjak, nije imalo lak zadatak odabrati najbolju pjesmu i proglasiti pobjednika. No, ipak je to učinilo i pobjednica je Josipa Musa s pjesmom “Zajedno se budimo”.

- Pjesmu sam napisala onog dana kad mi je profesor Mirko Tomić rekao da je napišem i sljedećeg dana sam je donijela u školu. Profesor je rekao da treba biti o Ljubuškom, javila sam se i rekla da želim sudjelovati. Došla mi je inspiracija i napisala sam je. I ovo je zapravo moja prva pjesma. Imala sam povremeno osjećaj da bih mogla napisati pjesmu, nešto sam pomalo i pisala, ali to je bilo tek tako, nije bilo ono pravo. Sve su pjesme bile odlične, iznenadila sam se kad je moja pjesma proglašena najboljom. Sretna sam, vjerojatno ću sada nastaviti dalje pisati, kazala je Josipa Musa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?