mostar

Otvoranje izložbe Hrvatskog društva karikaturista u Kosači

karikature
16.09.2016.
u 19:12

Članovi Hrvatskog društva karikaturista (HDK) upriličit će otvoranje izložbe i predstavljanje hrvatske karikature u ponedjeljak 19. rujna 2016. godine u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u reprezentativnom izložbenom prostoru Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Bit će izloženo i predstavljeno 116 radova, četrdeset, od ukupno devedesetak članova koliko broji HDK, društva koje je osnovano 1985. godine. Izložba je nastavak serije predstavljanja hrvatske karikature i Hrvatskog društva karikaturista izvan Hrvatske. Proteklih godina hrvatska karikatura predstavljena je u Norveškoj, Francuskoj, Turskoj, Austriji i Belgiji. Ova izložba ipak nije tek još jedno gostovanjem u inozemstvu, već isto tako i kulturni događaj koji pridonosi učvršćivanju međusobnih odnosa Hrvata iz BiH i Hrvatske.

Na otvorenju izložbe HDK će govoriti predsjednik Davorin Trgovčević, tajnik Zdenko Puhin, član izvršnog odbora Nik Titanik te Ratko Maričić, karikaturist ali i bivši dugogodišnji generalni konzul RH za BiH u Mostaru.

Suorganizatori izložbe su Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača i Hrvatsko kulturno društo “Napredak” Mostar.

Za sve ljubitelje umjetnosti izložba će biti otvorena od 19. rujna do 28. rujna, priopćeno je iz Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?