u Biloj

Na likovnoj koloniji kod Livna više od 30 umjetnika iz BiH i Hrvatske

03.09.2022.
u 20:36

Ova jedinstvena kolonija za svoj glavni cilj ima ohrabriti žene u njihovom prenošenju tradicijskih vještina na nove generacije.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin u subotu je u Biloj kod Livna otvorio 13. međunarodnu žensku likovnu koloniju.

Koloniju je organizirao poznati livanjski umjetnik Branko Ivanković Mito u čijem je obiteljskom dvorištu i domu kolonija i održana, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na ovoj trinaestoj po redu međunarodnoj koloniji sudjelovalo je preko 30 umjetnica i umjetnika s područja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a posjetio ju je i određen broj posjetitelja iz Livna i susjednih općina.

Ova jedinstvena kolonija za svoj glavni cilj ima ohrabriti žene u njihovom prenošenju tradicijskih vještina na nove generacije.

Vukadin je izrazio dobrodošlicu svim sudionicima kolonije uz želju za plodonosan i uspješan rad, kao i zahvalu Branku Ivankovići Miti na dugogodišnjem zalaganju i organiziranju ovako jedne jedinstvene manifestacije u Bosni i Hercegovini, a i šire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?