Izvanredno stanje

Kalifornija se bori s 20-ak velikih požara

požari
ilustracija
02.08.2015.
u 10:13

Oko 8.000 vatrogasaca se bori kako bi se ugasili požari, što je izuzetno teško, nakon nekoliko godina suše u Kaliforniji.

Požari koji bjesne u šumama širom Kalifornije, šire se i dalje, a do sada je jedan vatrogasac izgubio život, izgorjelo je dvadesetak kuća, a na tisuće osoba je bilo prisiljeno pobjeći, dok se nastavlja borba protiv vatre i sa zemlje i iz zraka. 

Glasnogovornik Ministartsva za šume i zaštitu od požara Daniel Berlant je priopćio da duž sjeverne Kalifornije, od subote gori 21 veliki požar, od kojih su neki izazvani gromovima. 

Oko 8.000 vatrogasaca se bori kako bi se ugasili požari, što je izuzetno teško, nakon nekoliko godina suše u Kaliforniji, prenosi AP. 

To je primoralo guvernera Kalifornije Jerrya Browna da objavi izvanredno stanje u zemlji i pošalje kalifornijsku nacionalnu gradu da pomaže u zaustavljanju katastrofe. 

Berlant je rekao kako se očekuje da će se opasnost nastaviti do kraja vikenda, a očekuje se i više grmljavine. 

Vatrogasac David Rul iz Južne Dakote izgubio je život u požaru, koji je izbio u četvrtak i brzo se kretao kroz nacionalni park Modok, oko 100 milja južno od Oregona. 

On je bio u vozilu, tažeći način kako da se bori protiv vatre, kada su kolege izgubile kontakt s njim, a njegovo tijelo je pronađeno u petak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije