Švicarsko predsjedanje OESS-om objavilo imenovanje

Jonathan Moore od 1. rujna na čelu Misije OESS-a u BiH

moore
30.07.2014.
u 09:15

Bio zamjenik veleposlanika SAD-a u BiH. Nakon toga direktor State Departmentu

Švicarsko predsjedanje Organizacijom za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) imenovalo je američkog diplomata Jonathana Moorea za novog šefa Misije OESS-a u BiH, potvrđeno je jučer agenciji Fena iz Misije OESS-a u BiH. Imenovanje stupa na snagu 1. rujna 2014. godine.

Pismo predsjednika

Moore je poznat bh. javnosti iz vremena kada je služio kao zamjenik šefa misije Veleposlanstva SAD-a, u vrijeme kad je veleposlanik bio Patrick Moon. U pismu koje je uime Pedsjedništva OESS-a poslao Didier Burkhalter, Jonathan Moore se obavještava da na dužnost u BiH stupa od početka rujna. On je Mooreu poželio uspjeh u radu u BiH. Moore će preuzeti veleposlaničku poziciju šefa Misije Organizacije za stabilnost i suradnju (OESS) u BiH i stiže u BiH krajem kolovoza, prenijeli su mediji. Dosadašnji šef Misije OESS-a u BiH Fletcher Burton odlazi na novu poziciju.

Pratio stanje u BiH

Jonathan Moore je bio zapažen tijekom svog angažmana na poziciji zamjenika veleposlanika pa je unaprijeđen u poziciju direktora za Balkan u State Departmentu u Washingtonu. Moore se, usprkos tome, nije prestao baviti Bosnom i Hercegovinom, te je prihvatio ponuđenu poziciju u OESS-u. Inače Moore je s mjesta zamjenika veleposlanika SAD-a otišao prije nešto više od dvije godine. Moore se, međutim, tijekom cijelog ovog vremena rado vraćao u BiH i pratio sva događanja.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije