Intervju dr. fra Ive Pavića za Večernji list

Jedan dječak je imao nedavno ozdravljenje očiju. Sjećam se čovjeka koji je ozdravio od sluha i žene ustale iz kolica

30.08.2016.
u 07:00

Dr. fra Ivo Pavić rođen je 1965. u Hrvatskoj Tišini kraj Bosanskog Šamca. U 24. godini života čuo je Gospodinov glas: - Bit ćeš moj svećenik. Odmah se odazvao i javio u franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu. Godine koje su dolazile ispunjene su školovanjem i duhovnim djelovanjem. Diplomirao je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 2000. Držao je duhovne obnove u BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji i hrvatskim katoličkim misijama u mnogim gradovima Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije i u New Yorku. Posvuda gdje je propovijedao nikle su molitvene zajednice. Nakon četiri godine boravka u Rimu na studiju fra Ivo je 10. srpnja 2009. imenovan župnikom, a 20. kolovoza 2009. i službeno je preuzeo župu Šurkovac. Mr. sc. fra Ivo Pavić obranio je doktorat (Krštenje u Duhu Svetom u Crkvi s posebnim osvrtom na kontekst u Hrvatskoj i BiH) na Institutu za duhovnost Papinskoga sveučilišta Gregoriana u Rimu i time stekao akademski stupanj doktora znanosti.

Dr. fra Ivo Pavić, župnik šurkovačke župe, posljednjih godina plijeni pozornost šire javnosti, osobito privlači brojne vjernike zbog svojeg karizmatskog rada i duhovne obnove. Obraćaju mu se oni od kojih je i službena medicina digla ruke, vjernici koji traže utjehu i duhovnu okrepu, mladi traže pomoć u prijelomnim trenucima svojega života i mnogi, mnogi drugi. Iz svih krajeva svijeta dolaze hodočasnici u Šurkovac. Mnogi dolaze bolesni, a nakon fra Ivine molitve odlaze izliječeni, pa je malo selo nadomak Prijedora postalo, s dolaskom fra Ive, nadaleko poznato.

U kojim ste župama djelovali do sada?

- Najprije sam bio kapelan godinu dana u Rumbocima, zatim skoro tri godine isto kapelan u Uskoplju, onda oko godinu dana u samostanu u Tuzli, pa četiri godine u Tolisi u Bosanskoj Posavini i sada već sedmu godinu župnik sam u Šurkovcu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije