LOŠ POČETAK

Japanac Nishikori izbacio Čilića iz ATP turnira u Chennaiju

Marin Cilic
Reuters
03.01.2011.
u 16:26

U Indiji je Čilić pobjedama započinjao obje prošle sezone. Sada je izgubio u svom prvom meču 2011. godine, te pritom podsjetio na sva loša izdanja i padove unutar meča koje ima

Japanac Kei Nishikori (21) pobijedio je u prvom kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju Marina Čilića, aktualnog branitelja naslova, 4-6, 7-6(0), 6-2...

U Indiji je Čilić pobjedama započinjao obje prošle sezone. Sada je izgubio u svom prvom meču 2011. godine, te pritom podsjetio na sva loša izdanja i padove unutar meča koje ima.

Ovog tjedna još uvijek 14. tenisač svijeta dobro je krenuo u meč dobivši prvi set 6-4. Suparniku nije dopustio niti jednu break-loptu, dok je Japančev servis ugrožavao u trima od pet servis-gemova, oduzevši mu jedini u petom gemu.

U prvom gemu drugog seta 22-godišnji je Međugorac poveo 40-0, ali je propustio četiri break-lopte na kraju izgubivši gem. Nakon toga počeo se mučiti i na svom servisu, te je u četvrtom gemu bio prisiljen spašavati dvije break-lopte. Do novih je prilika (uz jednu u devetom) drugi nositelj došao u 11. gemu propustivši nove tri break-prilike u vrlo dugotrajnom gemu. Svoj je servis potom uspio sigurno dobiti i izboriti tie-break, no onda je nevjerojatno pao izgubivši 7-0 uz sva četiri (!) izgubljena servisa.

Nakon toga Čilić se nije uspio vratiti. Izgubio je odmah prvi servis-gem na početku odlučujućeg seta. Poen je dobio tek pri četvrtom serviranju smanjivši na 15-40, što govori da je u nizu izgubio sedam poena na servisu.

Drugi mu je put Japanac oduzeo servis u pretposljednjemu, sedmom gemu odserviravši potom za 6-2. Čilić u trećem setu nije uhvatio niti poena na Nishikorijevu servisu. Nakon dva sata i 33 minute igre, te samo jedne iskorištene od ukupno 11 break-prilika, Čilić je predao svoj naslov.

Ključne riječi

Komentara 1

VR
vrisak
05:49 04.01.2011.

Vecernji stvarno sto reci za ovo... Molim vas poucite vase takozvane NOVINARE da je Cilic uvjek Hrvat, a ne samo kada pobjedjuje.... Kako zaboraviti lanjske pobjede kada ste bili puni Hrvatskoga asa Marija Cilica, danas je samo MEDJUGORAC... Jeli imatete imalo ponosa??? Sudeci po ovome naravno nemate...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije