Pendeš i Brzica

Izuzetno uspješna suradnja MO BiH i MORH-a

pendes
01.09.2016.
u 12:00

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš primila je danas u posjet pomoćnika ministra obrane Republike Hrvatske za međunarodnu suradnju Nikolu Brzicu u pratnji vojnog izaslanika R. Hrvatske u BiH brigadira Bože Vukasovića, s kojima je razgovarala o dosadašnjoj suradnji dva ministarstva, aktivnostima koje će biti predmet Plana bilateralne obrambene suradnje između MO BiH i MORH-a za 2017. godinu te potpori R. Hrvatske na putu BiH ka NATO savezu.

Pendeš je izrazila zadovoljstvo izuzetno uspješnom dosadašnjom suradnjom koju MO i OS BiH ostvaruju sa susjednim MORH-om i OS R. Hrvatske, zahvalila je na potpori koju R. Hrvatska kao članica NATO-a pruža BiH u njenim naporima za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO-u. Kazala je također da je izuzetna i potpora radu Središta za obuku za operacije potpore miru OS BiH (PSOTC) te upoznala sugovornike sa sudjelovanjem BiH u NATO i UN vođenim mirovnim misijama.

Izaslanstvo MO R. Hrvatske, predvođeno pomoćnikom ministra obrane R. Hrvatske Nikolom Brzicom, održat će u okviru svog posjeta stručno-konzultativne sastanke s predstavnicima MO i OS BiH, a bit će razgovarano o bilateralno-obrambenoj suradnji, obrambenom planiranju te načinima suradnje u odgovaranju na prirodne i druge katastrofe, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije