predsjedatelj predsjedništva BiH

Izetbegović primio novoimenovanog veleposlanika Irana

bakir
06.10.2016.
u 15:26

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditive novoimenovanog veleposlanika Islamske Republike Iran u BiH Mаhmoudа Hеidаriја, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Izetbegović je istaknuo zadovoljstvo dobrim političkim odnosima BiH i Irana, kao i činjenicu da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja. 

Razgovarano je o bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja. Sugovornici su se složili da je neophodno raditi na unapređenju suradnje na ekonomskom planu. BiH je zainteresirana za ostvarenje veće i raznovrsnije ekonomske i trgovinske suradnje s Iranom.

Konstatirano je da su se ukidanjem međunarodnih sankcija Iranu i predajom zahtjeva BiH za članstvo u EU stekli uvjeti za otvaranje novog poglavlja međusobnih odnosa. Izražena je obostrana spremnost za nastavak rada i zajedničkih napora na unapređenju sveukupnih odnosa.

Na kraju susreta, predsjedatelj Predsjedništva BiH izrazio je podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom iranskom veleposlaniku u izvršavanju njegove misije u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije