12. Grude fest

Iz daleke Norveške ide se na tenis u Grude

20.10.2016.
u 11:00

- Kad sam 2005. napravio teniski teren i po prvi put organizirao druženje u listopadu 2005. godine, uz igru za prijatelje iz mjesta u koja sam ja rado išao, nisam ni slutio da će dolaziti ovoliki broj gostiju u Grude, a posebno dama kojih je samo ove godine 17 igralo mix parove, govori u uvodu razgovora Rafael Mikulić Rafo, teniski entuzijast koji je tijekom godina već izrastao u alfu i omegu u organizaciji vrhunskih teniskih događaja u Hercegovini.

Dolazak prvaka

I teniski prvaci koji dođu ovamo rado odlaze kod Rafe, često su s njim i braća proslavljenih hercegovačkih prvaka Čilića i Dodiga, njihovi roditelji, pa otac Ivana Ljubičića... Mikulić ima tenis u malome prstu. - Kad je ovo krenulo 2005., Hrvatska je osvojila Davis Cup, a ove godine igra finale Davis Cupa s Marinom i Ivanom, dvojicom Hercegovaca. Vjerujem da će se ponoviti uspjeh i da će uz “Lijepa li si” u dvorani zasvirati i “Kamen, krš i maslina...”, govori Mikulić, upravo po završetku sezone i 12. teniskog Grude festa.

Revijalne i glavne nagrade

Bilo je i ove godine raznih, sjajnih titula igračima. Kralj 12. teniskog Grude festa tako je Ivica Beljo iz Vinkovaca, podrijetlom iz Rame, a “prvi glas” ovog turnira je Luka Jaman. Osvojili su revijalne, ali ne i glavnu tenisku nagradu jer su u finalu izgubili od svojih Vinkovčana Iličića i Koščića. - Vinkovčani su najbrojniji. Ivan Iličić me je 2001. pozvao na festival tenisa u Vinkovcima i, evo, prijateljstvo traje godinama. U Grude ih je ove godine došlo 12, kaže nam Mikulić. Ove godine je za svoj prvi dolazak priznanje dobio i Franjo Čanaki, kustos Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, te Jan Huus – Helland iz norveškog Osla kao čovjek koji je došao iz najudaljenijeg mjesta. A turnir parova samo za dame osvojile su Maja Kraljev iz Slavonskog Broda i Renata Wolf iz Dubrovnika. U finalu mješovitih parova najbolji su bili Barbara Knežević–Kuzman i Ante Vasilj, a kumovi 12. teniskog Grude festa su Marija i Bruno Majić, koji su u Grudama proslavili i 28. godišnjicu braka. - Veliko hvala svima, poručio je Rafo Mikulić na kraju još jedne sezone radujući se idućoj godini i novim natjecanjima i druženjima te pozivajući mlade iz svoje općine, ali i ostatka Hercegovine, da se bave sportom i tenisom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije