DVA NOVINARA U TJEDAN DANA

ISTRAŽIVAO UBOJSTVO TINEJDŽERICE Novinara mučili, pa ubili, a drugom odrubili glavu

nov
27.05.2015.
u 14:04

Brazilski novinar koji istražuje o ubojstvu tinejdžerice koje su počinili krijumčari droge, pronađen je mrtav koncem prošlog tjedna u Bahiji, na sjeveroistoku zemlje, objavila je u utorak Brazilska udruga lokalnih radija.Ovo je drugi brazilski novinar ubijen u zadnjih tjedan dana. Djalma Santos da Conceicao (53) radio je kao novinar na radiju u Conceicao da Feiri, gradiću 110 km od Salvador de Bahije. Kako navodi Brazilska udruga lokalnih radija (Abraco-Ba), novinar na čijem su tijelu pronađeni tragovi mučenja, pronađen je blizu gradića u kojemu je radio. "Bio je poznat kao ljubitelj polemike", piše udruga na svojoj mrežnoj stranici. Brazilski list Globo zadužio je ubijenog novinara da istraži ubojstvo tinejdžerice koja je bila u rukama domaćih krijumčara droge. Pošto je u petak navečer odveden iz jednog bara, novinar je sutradan ujutro pronađen mrtav. Prošlog tjedna je u državi Minas Geraisu pronađeno obezglavljeno tijelo Evanyja Josea Metzkera (67), novinara koji je istraživao o krijumčarenju droge i o dječjoj prostituciji. "Okrutna ubojstva dvojice brazilskih novinara u nepunih tjedan dana jesu zabrinjavajuća eskalacija nasilja nad medijima u Brazilu, jednoj od najopasnijih zemalja za novinare", ocijenila je Sara Rafsky iz Odbora za zaštitu novinara (CPJ) sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

Komentara 1

BE
bendz
23:51 27.05.2015.

Prave SVJETSKE gazde trgovinom narkoticima su Jevreji. Da JEVREJI.Imena iz novinskih stupaca su paravn za bosove.Zar mislite da bi najprofitabilniji biznis u svijetu bio u rukama nekih drugih?Sistem je u tome da stvar ilegalizujes, iza scene uzmes je pod kontrolu i mlatis pare.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije