lov na glave

ISIL ganja svojih pet visokopozicioniranih članova, izdaju će skupo platiti

ISIL
06.11.2016.
u 18:42

Takozvana Islamska država trenutno je lovu na visokopozicionirane članove te terorističke organizacije, objavila je iračka televizija Al Sumaria. Petorica njih bježe prema teritoriju pod nadzorom sirijskih vlasti.

Kako navodi televizija, dužnosnik koji brine o državnoj blagajni, Abu al-Bara al-Qahtani, također je među njima. Ulove li ih, bit će pogubljeni, piše Daily Mail.

Do pljačke Mosula došlo je kad su iračke snage nastavile svoj napad kako bi islamiste istjerali iz grada. Iračke elitne postrojbe ušle su u petak prvi put u ulice jedne četvrti na istoku Mosula, ali ih je silovit otpor prisilio na djelomično povlačenje.

‘Nismo očekivali takav otpor’

Kako je izjavio vojni dužnosnik, elitne protuterorističke snage ušle su u Al-Karamu s oklopnim vozilima i buldožerima pod neprekidnom vatrom džihadista koji su postavili prepreke i bombe na ulice. No, neka oklopna vozila povukla su se nakon nekoliko sati.

‘Nismo očekivali takav otpor, džihadisti su blokirali sve ceste. Džihadisti su jako brojni. Bilo je bolje da se povučemo i razradimo novi plan’, rekao je neimenovani časnik elitnih snaga, dok vojni dužnosnici razmatraju novi proboj u Mosul.

Trupe koje su ušle u Mosul suočile su se sa silovitim otporom džihadista, rekao je zapovjednik elitnih postrojbi Muntadhar Salem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije