POBJEDA

Iračke snage preuzele od ISIL-a nadzor nad Ramadijem

Ramadi
REUTERS
09.02.2016.
u 13:57

Iračke snage objavile su da su proširile nadzor nad Ramadijem, preuzevši od džihadista sektore oko tog grada stotinjak kilometara zapadno od Bagdada, omogućivši tako ponovno puštanje u promet ceste prema glavnom gradu.

Vlasti su u prosincu objavile da su vratile Ramadi, središte velike sunitske pokrajine Al-Anbar, nakon mjeseci bitki protiv Islamske države. Cijeli grad još nije, međutim, siguran, jer džihadisti ondje još borave u nekim sektorima.

Iračke snage uspjele su "osloboditi sektore istočno od Ramadija", posebno Sidžariju, Džuvaibu i Husaibu, piše u priopćenju Komande zajedničkih snaga.

Ponovno zauzimanje tih novih četvrti omogućilo je "ponovno otvaranje ceste koja povezuje Ramadi s Bagdadom preko Haldijaha", piše u priopćenju koje govori o sektoru duž ceste pod kontrolom iračkih snaga.

ISIL je preuzeo kontrolu nad Ramadijem u svibnju 2015. prije nego je iz njega protjeran u prosincu. Još uvijek nadzire Faludžu, istočno od Ramadija, te Mosul, drugi po veličini grad u zemlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije