imena

Imenovani voditelji službi unutar Odjela za iseljeništvo HNS-a BiH

sjednica
Prvi.tv
13.02.2016.
u 12:51

Danas je održana prva sjednica Odjela za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH. Kako doznaje Prvi.tv, na sjednici su imenovani voditelji službi. Voditelj Odjela je Niko Marušić, voditelj službe za gospodarstvo i zamjenik voditelja odjela je Mato Brkić. David Damjanović je izabran za voditelja službe za diplomaciju, dok je Miro Tokić na čelu službe za europske poslove. Boris Brkić vodi službu za izvaneuropske poslove, dok je Stipe Galić imenovan na mjesto voditelja službe za poslove s Republikom Hrvatskom. Tomi Sopti je pripalo mjesto voditelja službe za kulturu, a Franjo Takač je imenovan na poziciju voditelja službe za informativnu povezanost. Tomislav Vučić je na mjestu voditelja službe za sport. Članovi Odjela za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH su i Davor Čordaš, Ivan Vukadin i Vedran Biokšić.

Zadaća Odjela za iseljeništvo je uspostava svekolikog povezivanja Hrvata iz BiH s raseljenim Hrvatima diljem svijeta te jačanje diplomatskih i gospodarskih veza sa zemljama u kojima žive iseljeni Hrvati. Na početku proteklog mandata uglavnom smo putovali sa zadaćom povezivanja s našim iseljeništvom tumačenjem prilika u Domovini i pripremama za pomoć pri rješavanju hrvatskog pitanja u BiH.

Obzirom da nam je potrebna diplomatska, gospodarska, kulturna i informativna povezanost Domovine s Hrvatima koji su razasuti diljem svijeta, stvorena je potreba osnivanja sedam Službi unutar Odjela za iseljeništvo, i to za: Europske poslove, izvaneuropske poslove, poslove sa Republikom Hrvatskom, diplomaciju, gospodarstvo, kulturu i informativnu povezanost. 
Pozicioniranje Hrvatskog narodnog sabora, putem lobiranja hrvatskih iseljenika, unutar institucija EU-a te posebna suradnja sa SAD-om jedni su od naših glavnih prioriteta.

- Oporavak hrvatskog gospodarstva u BiH uz pomoć hrvatskog iseljeništva naš je nacionalni prioritet, a sustav gospodarske diplomacije koji ćemo postaviti služiti će kvalitetnoj gospodarskoj politici i dobroj poslovnoj klimi na područjima s većinskim hrvatskim stanovništvom u BiH. Cilj nam je uz pomoć ostalih Odjela Glavnog vijeća staviti područje Herceg Bosne na poslovnu kartu Europe i svijeta. Naše znanje, iskustvo i dobre veze koje smo stekli u protekle 4 godine diplomatske službe stavit ćemo u funkciju mladih ljudi te obrazovnih institucija iz Bosne i Hercegovine - navodi se u dijelu plana rada Odjela za iseljeništvo HNS-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije