Rukomet: Grude - Mira

Gruđanke očekuju 9. pobjedu na putu do novoga naslova

zubac_nnn_bih_27112015
28.11.2015.
u 07:00

Gruđanke su aktualne vlasnice dvostruke krune, a više od dvije godine nisu poražene na svom terenu u službenim utakmicama Rukometašice Gruda priželjkuju reprizu proljetnoga finala Kupa BiH protiv Prijedorčanki, kada su slavile 29:19

Nakon osam kola ženske rukometne Premijer lige BiH rukometašice Gruda Autoherc čvrsto drže prvo mjesto s maksimalnim učinkom – osam pobjeda i 24 boda! Svakako da u klubu svi očekuju nastavak pobjedničkog niza i puni uspjeh u tri preostala kola prvoga dijela prvenstva. Na početku sezone raspored se u završnici činio laganim, ali ekipe protiv kojih Gruđanke još trebaju igrati pokazale su se puno boljim nego su bile prognoze.

Plan je isti - pobjede

Naime, čekaju ih dvoboji s četvrtom ekipom s ljestvice Mirom iz Prijedora, drugom Krivajom iz Zavidovića, te Bihaćem. Plan se nije mijenjao, pa u grudskom taboru očekuju tri nove pobjede. Prvu bi trebala "stići" večeras (19,30 sati) na domaćem parketu u dvorani Bili brig protiv Mire. Bit će to repriza ženskog finala Kupa BiH od proljetos. Finale se i tada (24. svibnja 2015.) igralo u dvorani Bili brig. Grude Autoherc svladale su tada Miru s deset golova razlike (29:19). Recimo i da je Mira ekipa s puno iskustva i bogate tradicije. Prije dvije godine osvojila je dvostruku krunu – prvenstvo i kup.

Impresivan niz

No, Gruđanke su aktualne vlasnice dvostruke krune, a uz niz rekorda jedan je posebice impresivan – preko dvije godine nisu poražene pred svojim pristašama u službenim utakmicama. U tom su razdoblju zabilježile 24 pobjede kod kuće. Mira pak drži 4. mjesto na ljestvici i igra sve bolje. U 3 posljednje utakmice upisala je 3 pobjede (Zrinjski 29:24 u Prijedoru, Izviđač 26:20 u Ljubuškom, te Goražde 42:23 u Prijedoru). Gruđanke su u prošlom kolu u pomalo ratničkoj igri u Ljubuškom svladale Izviđač (32:24)... Recimo da grudska publika pomalo stvara naviku dolaska na utakmice svojih rukometašica, a navijačka skupina Uncuti ne štedi grla. Prošli susret protiv Katarine vidjelo je oko 300 gledatelja, večeras ih možda bude i više...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije