slavonija

Grafiti na crkvama : “Živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović”

salvonija
26.07.2016.
u 15:12

Na području Gunje, Strošinaca i Drenovaca, sela u županjskoj Cvelferiji, u utorak ujutro ponovno su osvanuli grafiti neprimjerenoga sadržaja, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

„Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske intenzivno provode kriminalističko istraživanje“, rekao je glasnogovornik te PU Domagoj Džigumović. Dodao je da su grafiti ispisani sprejom i pod okriljem noći.

Iz policije navode da su grafiti u Gunji uočeni na zidu stare katoličke crkve, a mještani kažu kako je napisano „živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović“.

Džigumović je podsjetio i kako je ovo u manje od tjedan dana da su po drugi put ispisani neprimjereni i uvredljivi grafiti u selima županjske Cvelferije.

Prošloga tjedna neprimjereni i uvredljivi grafiti uočeni su na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu i pravoslavnom groblju u Drenovcina te na spomenicima iz Drugoga svjetskoga rata u Soljanima i Strošincima. U crkvi u Rajevom Selu za sada nepoznate osobe napisali su „ustaše“ te prijeteće poruke upućene srpskoj manjini, javlja Hina.

Nije jasno zašto u hrvatskoj policiji grafit „živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović“, smatraju “grafitom neprimjerenog sadržaja”, buduči se, kako podsjeća HMS, Hasanbegović izjašanjava kao “Hrvat islamske vjeroispovijesti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?