Očuvanje okoliša

Globalni marš za klimu 2015. sutra u Mostaru

mostar
28.11.2015.
u 11:27

Ciljevi marša su uključiti građane cijelog Mostara, iskazati podršku globalnom pokretu, pokazati da su mladi u BiH svjesni problema klimatskih promjena

U nedjelju, 29. studenoga, s početkom u 11 sati, u organizaciji učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru se održava globalna akcija “Marš za klimu”, te se grad Mostar pridružuje gradovima širom svijeta koji će prenijeti poruku važnosti očuvanja životnog okoliša.

Ciljevi marša su uključiti građane cijelog Mostara, simbolizirajući solidarnost neophodnu za promjenu, iskazati bh. podršku globalnom pokretu, pokazati da su mladi u Bosni i Hercegovini svjesni problema klimatskih promjena te promovirati međunarodne učenike iz Koledža Ujedinjenog Svijeta u Mostaru i ljude iz Bosne i Hercegovine u zajedničkom cilju za stvaranje održive budućnosti". 

"Okupljanje će početi u 11 sati na Španjolskom trgu, a svi sudionici trebali bi biti obučeni u majice 'živih boja', poput zelene, plave  ili narandžaste te svojim učešćem pokazati da smo odlučni da zaštitimo svoju životnu sredinu i osiguramo progresivne strategije koje se odnose na klimatske promjene.

Okupljanje na Španjolskom trgu je znak naše podrške globalnom pokretu jer klimatske promjene utiču na sve nas, bez obzira na nacionalnost, religiju ili geografski položaj", priopćili su iz UWC-a Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije