Geoinformatika

Gisdata izradila digitalni reljef BiH uz pomoć američke vojske

Andrej i Boran Lončarić
Arhiva VL
13.09.2010.
u 11:04

Američka vojska i Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a ovim projektom kroz pomoć oružanim snagama BiH osiguravaju jedinstveni pristup pri korištenju podataka za planiranje i izvođenje vojnih i civilnih operacija.

GDi Gisdata, jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji te najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, krajem kolovoza završila je projekt izrade digitalne baze podataka teritorija Bosne i Hercegovine za potrebe sustava zapovijedanja Oružanih snaga BiH. Projekt je pokrenut temeljem ugovora između Američke vojske i GDi tvrtke-kćeri GDi Systems sa sjedištem u saveznoj državi Virginia, a prema kojem je američka strana u programu pružanja strane vojne pomoći u potpunosti preuzela financiranje implementacije novog sustava. Riječ je digitalnim prostornim podacima reljefa terena te naselja, prometnica, rijeka i ostalih prirodnih te umjetnih objekata. Američka vojska i Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a ovim projektom kroz pomoć oružanim snagama BiH osiguravaju jedinstveni pristup pri korištenju podataka prilikom planiranja i izvođenja vojnih i civilnih operacija.

Andrej Lončarić, izvršni direktor GDi Grupe za regiju Adriatic, naglasio je kako je tvrtka isporukom ovog sustava potvrdila svoj dugogodišnji status pouzdanog partnera i isporučioca geoinformacijskih rješenja za sektor sigurnosti u skladu s NATO standardima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?