Bh. napadač u dresu Maribora

Fajić: Imamo sjajne navijače, puno njih će nas pratiti na utakmici kod Zrinjskog

fajić
13.07.2014.
u 09:58

U Sloveniji je stanje u nogometu puno bolje nego u Premijer ligi BiH

Bh. napadač Nusmir Fajić svoju je pravu afirmaciju na prostoru BiH stekao igrajući za NK Travnik. Prethodno je u Premijer ligi nastupao za Rudar Prijedor i Zvijezdu Gradačac. Nakon Travnika je otputovao u Sloveniju gdje ga je angažirala Mura, a nakon dobrih igara u tom klubu prešao je u Maribor, jedan od najboljih klubova te zemlje. Ove godine njegov klub kao prvu prepreku u Europi ima Zrinjski, a bh. nogometaš prenio nam je svoje dojmove iz te sredine.

Veliki klub

- U Mariboru smo već dvije sezone prvaci Slovenije i prošlu smo sezonu ostvarili i najveći europski uspjeh u Europskoj ligi. Ovo je veliki klub po svim segmentima, sigurno jedan od najvećih u cijeloj regiji. Zadovoljan sam ovdje, a u ovoj sezoni želimo ostvariti još veći uspjeh - kazao nam je Nusmir Fajić na početku razgovora.

Zrinjskog u Sloveniji vide kao protivnika koji se ne smije podcijeniti.

- Zrinjski je jako dobar klub za bh. prilike. Ima dosta europskih nastupa i tog iskustva igranja u europskim kupovima. Samim time ga ne smijemo podcijeniti. Tako i prilazimo ovom susretu. Bilo bi idealno ako bi dobar rezultat napravili već na prvom susretu u Mostaru, jer tada bi nam bilo puno lakše u uzvratu. Međutim, ne zanosimo se kako će nam biti lako na tim utakmicama - dodao je Fajić.

Fajić ističe kako su navijači Maribora posebna podrška momčadi.

- Na domaćim europskim susretima imali smo puno puta ispunjen stadion. Oko 12 -13 tisuća navijača jednostavno nas nose i poseban je osjećaj igrati pred tom publikom. Veliki će nas broj navijača pratiti i na gostovanju u Mostaru. Takva naklonost navijača sa sobom nosi i određeni pritisak, ali ovo je veliki klub i ambicije su svake godine visoke, pa se na pritisak kao nogometaš moraš naviknuti - tvrdi bh. napadač koji je prošle sezone u slovenskom prvenstvu na 30 utakmica zabio 16 pogodaka, dok je na sedam europskih susreta jednom bio strijelac.

Loša uvertira

Fajić tvrdi kako se Maribor u odnosu na prošlu godinu znatno pojačao. Iako na generalci protiv ukrajinskog prvoligaša Karpatya (poraz od 1:2) nisu briljirali, tvrdi kako bi do utakmice sa Zrinjskim trebali biti u boljoj formi.

- Posljednja prijateljska utakmica nije bila najbolja uvertira pred utakmicu sa Zrinjskim. Ipak, možemo mi igrati puno bolje. Smatram kako smo i jači u odnosu na prošlu godinu. Vratili smo Agima Ibraimija iz Calgarija, doveli još neke kvalitetne nogometaše u obranu, smatram kako bi s ovom momčadi i uz malo sreće mogli i do grupne faze Lige prvaka, ali o tome je rano razmišljati. Trebamo ići utakmicu po utakmicu, zaključio je Fajić.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije