drama u engleskoj

Engleska: Pet mladića stradalo na plaži nakon što su se zaglavili u dubokom mulju

mulje
26.08.2016.
u 11:06

Najtopliji dan u godini natjerao je petoricu prijatelja iz Londona da osvježenje potraže na plaži idiličnog odmarališta Camber Sands u istočnoj Engleskoj, prenosi Index.hr

Uživali su u ljetnom danu, sve dok dvojica prijatelja nisu otišla igrati nogomet na pješčanom sprudu nedaleko od obale.

Spasilačka organizacija RNLI pretpostavlja da su 19-godišnjak i 23-godišnjak ostali su zaglavljeni u dubokom mulju kad ih je iznenadila nagla atlantska plima, javlja Daily Mail.

Ostala trojica su im pohitala upomoć, te su se zajedno s njima utopili prije nego što su uspjeli stići do sigurnog dijela plaže.

Stručnjaci za sigurnost na moru smatraju da su upali u duboke kanala između pješčanih sprudova koji nastaju pod utjecajem plime i valova.

Tri žrtve iz mora su izvučene u srijedu popodne, nedugo nakon što su ostali kupači primijetili da nešto nije u redu i pozvali pomoć. Bolničari su ih pokušali oživjeti, ali premda su kod sve trojice primijećeni otkucaji srca, nisu ih uspjeli spasiti. 

Dva tijela pronađena su te večeri.

Obitelji poginulih bijesne su zbog manjkavih sigurnosnih mjera na plaži na kojoj je ove godine već bilo žrtava.

"Moj brat je znao plivati, baš kao i ostali", rekao je Ajirthan Ravi. "Jaka plima ih je iscrpila dok su pokušavali doplivati na sigurno. Da je na plaži bilo spasilaca, mogli su ostati živi."

Prošlog mjeseca se na istoj plaži utopio 19-godišnji brazilski turist. Plaža je ostala otvorena usprkos nesreći. Više od 11 kilometara pješčane obale bilo je pod nadzorom obalne straže, ali nije bilo organizirane spasilačke službe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije