Uoči utakmice reprezentacije BiH s Walesom Baždarevićevi i momci na pripremam u Zenici

Džeko otpao protiv Walesa, Hajrović se priključuje

adsgag
09.10.2015.
u 06:15

Nogometna priča ove generacije zmajeva još uvijek nije dovršena jer se u nekim dijelovima pisala na “preskoke” i preskočena su mnoga poglavlja u kojima su igrači BiH trebali pokazati rezultate.

Preskočena natjecanja

Ipak, generacija koju predvodi Emir Spahić preskočila je priče o europskim nadmetanjima i izravno se prebacila u poglavlje o Svjetskim prvenstvima. Ne, ne treba živjeti u povijesti i spavati na brazilskim lovorikama, iako imaju puno pravo na to, igrači BiH za zadatak imaju ispisati preskočena poglavlja u “nogometnoj priči generacije”, gdje će se negdje spomenuti sudjelovanje na Europskom prvenstvu. Igrati u Brazilu, a nikada ne igrati, ne vidjeti i osjetiti ozračje Europskog prvenstva značilo bi počastiti se “velikom porcijom ćevapa, ali bez luka”. Reprezentacija BiH smještena na Crkvičkom brdu, u centru Zenice, nastoji se počasti nastupom na EP-u u Francuskoj i neće dopustiti da se sve svede u “našu šuplju pustu priču da smo najbolji”, a da ne zaigra s najboljim europskim nogometašima i da momčadski prošeta Elizejskim poljanama i na Trocaderu ispiju kavu te pojedu neki kroasan.

Problemi s ozljedama

Ništa se do sada ne prepušta slučaju, BiH ima puno ozlijeđenih nogometaša, ima i onih koji će morati stisnuti zube i zaigrati, a da je problem s nominacijama za početni sastav pokazuje i naknadni poziv Izetu Hajroviću koji je nakon što je dobio poziv Baždarevića odmah doletio i stavio se na raspolaganje momčadi. Iduća utakmica s Walesom igra se 10. listopada, a ne tako davno, 10. rujna, prije dvije godine, Izet Hajrović je obradovao bh. javnost onim sjajnim pogotkom u Žilini i vratio nadanja da će ta vrsta zaigrati u Brazilu. Ponavlja li se zmajevima sretna brojka 10, ponavlja li nam se igra i pogoci s distance, i koja je prava tajna Baždarevićeva poziva Hajroviću? Hajrovića je zapamtila cijela Europa, a jedan je od onih nogometaša koji nema puno reprezentativnih utakmica u nogama, ali je zato zapamćen po legendarnom pogotku u 78. minuti na žilinskoj Dubnici.

Objava na Facebooku

Na njegovoj Facebook stranici stoji: “Upravo letim prema BiH s nadom kako ću pomoći svojim suigračima i svojoj državi da izborimo odlazak na EP 2016. godine. Jako sam sretan!”. Sretni su svi što Hajrović nije glumio “uvrijeđenog princa”, jer zna da je neophodan, da treba Baždareviću i BiH, nakon što su definitivno izvan stroja Edin Džeko, Sead Kolašinac te Ermin Zec, a upitan je i nastup Tina Sušića. Kapetan Džeko je uz momčad, ali neće biti na raspolaganju za utakmicu u Zenici, dok za susret na Cipru sam kaže kako želi nastupiti. Zna kapetan BiH kako je neophodan, a njegov doprinos je ogroman posljednjih godina, njegovi pogoci su poslastica za europski nogomet. Susret BiH - Wales samo što nije počeo, a puno toga se u Zenici događa, puno toga se u tajnosti priprema za proslavu, BiH je potrebna pobjeda nad Walesom, a nije šala pobijediti tu reprezentaciju koja do sada u kvalifikacijama nema poraza i primila je tek dva pogotka. I zato će ova utakmica biti veliki izazov za zmajeve jer treba slaviti pobjede nad nogometnim velikanima, a vrsta koju predvode Gareth Bale te Aaron Ramsey i društvo uistinu je danas velika reprezentacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije