Prva liga FBiH, 12. kolo

Dvojac s vrha “stradao” u Visokom i Bihaću, Velež “uzeo” puni plijen na Koševu

25.10.2016.
u 09:00

Ono što smo u subotu stidljivo najavljivali, ni sami ne vjerujući da će tako biti – ipak se dogodilo. Obje vodeće momčadi, Orašje i Bratstvo, poražene su na gostovanju, a treći kandidat za skok na vrh, Zvijezda, kod kuće je izvukao samo bod. Sve ovo išlo je na ruku Bosni koja je na svojim Lukama svladala dosadašnjega “čelnika” Orašje i potisnula ga na drugo mjesto. Bilo je 2:1 (Džafić, Čabaravdić, za Orašje Đurčević).I drugo je Bratstvo gostovalo, ali Pod borićima za njega “nije bilo kruha”.

Čapljina ‘polomila’ N. Travnik

Jedinstvo je slavilo tijesno, 1:0 (Nuspahić), ali bodovi su ostali u Bihaću. Zvijezda je bila favorit protiv u posljednje vrijeme slabe Budućnosti, ali to joj je malo pomoglo. Banovićani su izvukli 1:1 (Hasanbašić za domaće, Mustafić za goste) i osvojili važan bod kući. Čapljina je napokon nekoga “polomila” na Bjelavama i osvojila dvostruko važne bodove, jer i Novi je Travnik kandidat za selidbu. Rezultat je bio uvjerljiv – 3:0 (Bratić, Rodin, Raguž). Sad se vrh ljestvice jako zgusnuo, pa najmanje pet momčadi može do jesenskoga naslova. Gošk, kojega jedno vrijeme “nije išlo”, lako je na Podavali svladao Rudar, kojega je u prvih sedam kola “sve išlo”, ali nakon toga “uporno” gubi i gubi... Gošk je slavio 2:0 (Ramić, Ereiz).

Rođeni u nizu bez poraza

Velež je (valjda) prvi put nakon “100 godina” slavio u gostima. Na Koševu je minimalno 1:0 (Ovčina) nadigrao Bosna Semu i ušao u podulji niz bez poraza. Sloga u Simin Hanu nije uspjela osvojiti više od boda protiv Goražda. Bilo je 1:1 ( Radovanović, Šuntić). A Travnik je bio ubojit, pa je s Pirote ispratio posrnuli Radnički s četiri lopte u mreži (4:0 – Jusufbašić 2, Pekija, Đogić).

POREDAK: Bosna 23, Orašje i Bratstvo 22, Zvijezda 21, Gošk 20, Rudar 19, Travnik i Jedinstvo 18, Bosna Sema i Goražde 15, Čapljina i Budućnost 14, Sloga 13, Velež i Radnički 11, Novi Travnik 5 bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije